Soundirect müzisyenler için sosyal ağ

Soundirect müzisyenler için sosyal ağ

Soundirect.netSoundirect müzisyenler ile dinleyicileri buluşturan bir tür sosyal ağ (social network). Gruplar yada sanatçılar siteye üye olup profillerini ve sayfalarını oluşturabiliyorlar.

Sitedeki tüm özelliklerden faydalanmanız ve sayfanızı oluşturabilmeniz için sanatçı yada dinleyici olarak kayıt yaptırmanız gerekiyor.

Sanatçı olarak kayıt olduğunuzda müzik kayıtlarınızı ücretsiz olarak size açılan sayfaya yükleyebiliyor, konser ve etkinlik haberlerinizi yayınlayabiliyor, poster ve fotoğraf ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca YouTube'de yer alan videolarınızı ekleyebilmeniz için de sistemde bir modül bulunuyor.

Dinleyici olarak kayıt olduğunuzda ise kişisel sayfanızı, playlistinizi, arkadaş listenizi oluşturabiliyorsunuz.

Beğendiğiniz grupların müziklerini siteden dinleyebiliyor, bilgisayarınıza indirebiliyor ve yine beğendiğiniz gruplara oy verip Soundirect'teki listelerin oluşmasına katkıda bulunabiliyorsunuz.

Soundirect ana sayfasında çeşitli müzik gruplarından yada sanatçılardan haberler ile konser tarihlerini ve yukarıda bahsettiğim oy verme işlemi sonucunda oluşan en iyiler listesini de görebiliyorsunuz. Ayrıca Soundirect'e yeni eklenen sanatçılar da yine ana sayfa üzerinden listeleniyor.

Soundirect.net

Biraz MySpace biraz eski Mp3.com özelliklerini barındıran Soundirect'in arayüzünde başarılı uygulamalar olduğunu söylemeliyim ancak bir müziği dinlerken ona oy vermek istediğinizde sayfanın baştan yüklenmesi ve müziğin baştan başlamasına çözüm bulmaları gerektiğini de belirtmeden geçemeyeceğim.

İlerleyen zamanlarda servisin kullancılarının artması ile özelliklerinin de genişletileceğine ve internetteki konumunu güçlendireceğine inanıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.