Google'ın "Test My Site" servisi yeni özellikler kazandı

Google'ın

İlk olarak geçtiğimiz yıl karşımıza çıkan Google'ın Test My Site servisi, web sitelerinin hem mobil hem de masaüstünde ne kadar hızlı çalışabildiğini ölçüyordu. Herhangi bir web sitesinin ne kadar kullanıcı dostu olduğuyla ilgili bir yüzde de paylaşan Test My Site'ın yeni özellikler kazandığı Google tarafından duyuruldu.

Haberi resmi blogu arayıcılığıyla paylaşan Google, kazanılan yeni özelliklerle birlikte Test My Site servisinin mobil sitelerin hızları nedeniyle yaşayabileceği potansiyel ziyaretçi kayıplarını da belirleyecek. Henüz Türkçe dil seçeneği olmayan servis, yükleme sayfasının hızına göre potansiyel ziyaretçi kayıplarını hesaplayarak, web sitelerini rakipleri ile de  kıyaslayabilecek.

26 saniyeden 5 saniyeye

Sadece potansiyel kayıpları ve mobil sitelerin hızlarını ölçmekle kalmayacak olan Test My Site, yavaş bulduğu web sitelerinin nasıl hızlandırılabileceğiyle de ilgili bilgiler paylaşacak. Servisi kullanan Yard Dog Fence Company örnek gösteren Google, sadece görsel boyutlarını düşürerek yükleme sürelerini 26 saniyeden 5 saniyeye kadar indirmeyi başardıklarını da açıkladı.

Yard Dog'un sahibi Michael Casper, Test My Site servisi ile sitelerinin hızını başarılı bir şekilde yükselttikten sonra internetten yaptıkları satışların ikiye katlandığını da dile getirdi. Mobil sitesini hızlandırmak isteyenler için oldukça başarılı bir araç olan Test My Site, ziyaretçi kayıplarınızı önlemenize yardımcı olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.