Facebook'un test etmeye başladığı yeni özellik: Video önerileri

Facebook'un test etmeye başladığı yeni özellik: Video önerileri

Facebook bir süredir kendi platformu içinde videoları öne çıkarıyor. Ancak mobil uygulama içinde video sekmesini yenilemesi, video içerikleri seven kullanıcıların ilgisini çekmeye çalıştığını gösteriyor. Öyle ki bu hamle ile Facebook video alanında gerçekten efsane haline gelmiş YouTube'tan rol çalmaya çalışıyor olabilir.

Şu an için sadece Hindistan'daki kullanıcılara açık olan bu özelliğin sonu umarız Facebook hikayeler gibi olmaz. Bu yeni özellikten bahsetmek gerekirse hem arkadaşlarınızdan hem de takip ettiğiniz sayfalardan sonu gelmeyen bir yayına maruz kalacağınızı söyleyebiliriz. Arkadaşlarınızın sadece kendi paylaşımlarını değil aynı zamanda beğendiği ve paylaştığı videoları da görebileceğiniz bu sistem şimdilik Android işletim sisteminde mevcut. Tüm bunlara ek olarak Eğlence, Komedi, Yaşam Tarzı, Hayvanlar, Sporlar ve Haberler gibi kategorilere ayrılan videoları aynı isimdeki butonlara basarak izleyebilmeniz mümkün..

Geri dönüp Facebook'un videolarla ilişkisine bakacak olursak Facebook'un mobil tarafta video sekmesini ilk olarak 2016 Nisan aynıda yayına aldığını hatırlayabiliriz. Bu sekmenin önceliği kullanıcıları canlı yayın yapmaya teşvik etmekti. Kullanıcılar Canlı Yayın için Instagram'ı tercih etmeye başlamış olsa da Facebook bu video içerik konusundan vazgeçmeyecek gibi görünüyor.

Bu yeni kategorilere bakıldığında ise yüklenen videoların çok da yeni olmadığı gözlemleniyor. Burada da Facebook'un YouTube'un açtığı yolda ilerlediğini ve ilgi alanlarına göre kişilerin arama geçmişine ve arkadaşlarına göre videolar önerdiğini görüyoruz.

Aslına bakarsanız, Facebook video tarafında güçlü bir şekilde ilerleyecek gibi görünüyor. Öyle ki videolar özelinde ilk çeyrekte 8 Milyar Dolar hasılat elde etti. Dolayısıyla Snapchat'ten sonra Facebook'un yeni rakibi YouTube olacak gibi görünüyor. Tüm bunlardan yaptığım çıkarım belki biraz klişe olabilir ancak video içerik, yükselmeye devam ediyor!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.