ACT Venture Partners Teknopark İstanbul girişimi RS Research'e 1,1 milyon euro yatırım yaptı

ACT Venture Partners Teknopark İstanbul girişimi RS Research'e 1,1 milyon euro yatırım yaptı

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rana Sanyal’in liderliğinde sağlık teknolojisi alanında çalışan RS Research, ACT Venture Partners'dan 1,1 milyon euro yatırım aldı.

Mart 2015'te, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Doç Dr. Rana Sanyal ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde doktora çalışmalarını sürdüren Sena Nomak tarafından Teknopark İstanbul’da kurulan RS Research'e aşina olmayabilirsiniz zira girişim, henüz son kullanıcılara doğrudan hitap etmiyor.

Girişim, Türkiye’de Ar-Ge odaklı ilaç firmalarına ve ilaç alanında araştırma yapan akademisyenlere preklinik aşamada çeşitli hizmetler sunuyor ve  kendi portföyünde bulunan ilaç adayı molekülleri de 2018 yılından itibaren klinik faza taşımayı hedefliyor. Dünya çapında ilaç geliştirmenin maliyet gittikçe yükseliyor zira yeni moleküllerin keşfi gittikçe zorlaşıyor. RS Research'ün bu alanda yaptığı çalışmalar bu nedenle kritik.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, RS Research'ün polimer teknolojisiyle hazırlanan dokuya hedefli nanoyapılara öncü bir yaklaşım geliştirdiği belirtiliyor. Bu öncü ilaç taşıyıcı platform, ayarlanabilir polimer ve biyobozunur ilaç bağlantılarından oluşuyor ve biyolojik moleküllerin eklenebildiği tasarımlara olanak tanıyor. RS Research geliştirdiği hedefleyici ilaç taşıyıcı platform teknolojisi için potansiyel işbirlikleri ile de ilgileniyor. Doç. Dr. Rana Sanyal, "Önümüzdeki 3 yıl içinde farklı işbirlikleri ve yatırımlar ile portföyümüzü genişleterek, global anlamda yenilikçi tedavileri insanlık ile buluşturmayı hedefleyecek; bu sayede Türkiye’de milli ilaç endüstrisinin gelişimine de katkıda bulunmaya devam edeceğiz” diyor.

Kurucu ortağı olduğu RS Research’te Bilimsel Araştırmalar Direktörü (CSO) olarak görev yapan Doç. Dr. Rana Sanyal, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra, Boston Üniversitesi Kimya Bölümü’nden doktora derecesini aldı. Daha sonra Kaliforniya’da, bir biyoteknoloji şirketi olan Amgen’de araştırmacı olarak çalıştı. 2004 yılından bu yana üyesi. L'oreal Türkiye Genç Bilim Kadını (2008), Novartis Farmasötik ve Medisinal Kimya İlaç Tasarımı (2008) ve Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (2011), Boğaziçi Üniversitesi Araştırmada Üstün Başarı (2012) ödüllerine layık göüldü. Dr. Sanyal, aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Merkezi’nin müdürü olarak çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.