Apple'dan App Store Türkiye fiyatlarına rekor kur zammı

Apple'dan App Store Türkiye fiyatlarına rekor kur zammı

Kur çılgınlığı uygulama mağazalarına da yansıyor, dolar kuruna bağlı teknoloji üreticileri de duruma adapte olmaya başlıyor. İlk yanıtı veren şirketlerden Apple, App Store uygulama mağazası fiyatlarına belirli bölgelerde zam yaptı.

Türkiye'de fiyatlar yüzde 30 zamlanacak

Birleşik Krallık, Türkiye ve Hindistan'da dolar kurunun değişimini yansıtacak şekilde fiyatlarını değiştiren Apple, uygulama mağazası fiyatlarına zam yapıyor. Zammın uygulama içi satın almaları etkilerken abonelik ücretlerini değiştirmeyeceği belirtiliyor. Zamla birlikte App Store'da Türkiye'de 2.69 TL'ye olarak belirlenen bir fiyat, 3.49 TL'ye çıkacak. Yani Türkiye App Store fiyatları yüzde 30 zamlı olacak. Böylece bir önceki fiyat seviyesinden bu yana meydana gelen dolar/lira kur değişimi fiyatlara yansıtılmış olacak.

App Store fiyatları, Birleşik Krallık'ta yüzde 25;  Hindistan'da ise yüzde 33 zamlanıyor. Değişimin önümüzdeki 7 gün içinde devreye alınması bekleniyor. Yani bir hafta kadar sonra App Store'da yeni fiyatları görmeye başlayacağız.

Apple'ın kur farkından kaynaklanan benzer bir düzeltmeyi iPhone başta olmak üzere cihazları için de yapması bekleniyor.

Apple, Temmuz 2015'te aralarında Türkiye’nin olduğu gelişmekte olan ülkeler için App Store fiyat politikasını güncellemiş ve yeni fiyat katmanları eklemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.