Justintv ve Twitch'in kurucu ortağı bu kez Whale adlı mobil uygulamayla sahaya çıkıyor

Justintv ve Twitch'in kurucu ortağı bu kez Whale adlı mobil uygulamayla sahaya çıkıyor

Justin.tv ve Twitch'in kurucu ortaklarından Justin Kan, yine iddialı olabilecek bir videolu soru-cevap uygulamasıyla karşımızda: Whale. (iOS)

Whale, takipçilerinden soru alan ünlüler, fenomenler ve uzmanlara hitap eden bir uygulama olarak tanıtılıyor. Fakat ne kadar genele yayılacağını henüz bilemiyoruz. Soruyu alan kişiler yanıtlarını video mesajlar şeklinde paylaşıyor ve kendi arşivini oluşturuyor.

Bir internet 'fenomeni' ve Y Combinator partnerlerinden olan Kan, yeni uygulamasını kendi ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiğini söylüyor. Kendisine girişimcilikle ilgili tonlarca soru geldiğini söyleyen Kan, kendi yanıtlarını arşivleyebileceği bir uygulama yapmayı düşünmüş.

whale-soru-cevap-uygulamasi

Sadece bununla da yetinmeyen tecrübeli girişimci ve yatırımcı, işin para kazandırma tarafına da eğilmiş. Youtube, Instagram gibi platformların bu konuda yetersiz bulan Kan, Whale'in soru yanıtlayan ünlü ve uzman kişilere para kazandıracağını da söylüyor ki bu gelirin soru yanıtların ulaştığı kitleden geleceğine de işaret ediyor. Bu noktada da benim aklıma Quora'nın kredi sistemi geliyor.

Mobil ve videoyu kesiştiren uygulamaların cazibesi ve Justin Kan'ın bu alandaki sıradışı yeteneği malum. Önümüzdeki dönemde Whale'in nasıl bir büyüme trendi yakalayacağını ve diğer popüler girişimler tarafından taklit edilip edilmeyeceğini bekleyip görelim.

Justin Kan'ın Whale hakkında çektiği aşağıdaki video izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.