Sina Afra'nın kurucularından olduğu Contenthouse kitle kaynaklı bir içerik platformu

Sina Afra'nın kurucularından olduğu Contenthouse kitle kaynaklı bir içerik platformu

Sina Afra'nın bundan yaklaşık on ay önce faaliyete başlayan Nasıl Kolay'ına kardeş bir girişim geldi. Sina Afra ile birlikte Nasıl Kolay'ın diğer kurucu ortakları Cem Özkaynak, Simile Venture Partners ve Milestone Capital imzalı girişim, Contenthouse adında, kitle kaynaklı olarak çalışan bir içerik üretim platformu.

Contenthouse'un ayrı bir girişim olarak konumlandırılması Nasıl Kolay ile birlikte beliren önemli bir ihtiyaçla bağlantılı. Zira, gündelik hayata dair popüler konularda kullanıcıları bilgilendirmeyi amaçlayan Nasıl Kolay, içerik odaklı bir site. Nasıl Kolay'da bugüne kadar yayınlanan 30 binden fazla içeriğin üretimini sağlayan Contenthouse, aynı sürede 2 binden fazla yazara ulaşmış. Müşterileri arasında Garanti Bankası'ndan Hürriyet'e, yeniemlak.com ve ideasoft'a farklı alanlarda faaliye gösteren şirketler var.

Contenthouse'un onlarca farklı konuda içerik talebine cevap verebiliyor olmasında kitle kaynaklı bir girişim olmasının payı var. İçerik kalitesini korumak için dileyen herkesten yazarlık başvurusu alan Contenthouse, adayları belirli bir kontrol sürecinden sonra yazar olarak sistemine dahil ediyor. Cem Özkaynak Contenthouse'un bugün öğrencilerden genç profesyonellere, etkili isimlerden vloggerlar'a kadar geniş bir kitlede yazar kadrosu olduğunu söylüyor. Yazarlar istedikleri zaman, kendi programlarına göre, keyif aldıkları içerikleri üstlenip hazırlayabiliyor ve yazdıkları içerik başına gelir elde ediyorlar.

nasilkolay

Piyasadaki içerik üretim platformlarından farklı olarak, çok büyük ölçekte, çok hızlı şekilde kaliteli içerik üretme iddiasında olan Contenthouse bunu süreçlerin büyük bir bölümünü otomatize etmesine borçlu. Contenthouse'un farklı trend araçlarını kullanan algoritması, kullanıcıların en çok sorduğu, merak ettiği konuları tespit ediyor. Çıktılar ışığında Contenthouse ekibi, bu konularla ilgili yazılması gereken temaları belirliyor ve yazarlara uygun görev tanımları oluşturuyor. Yazarların hazırladıkları içerikler, kopya, özgünlük, içerik, SEO gibi farklı manuel ve otomatik kontrollerle son şeklini alıyor.

Özkaynak, Contenthouse'un yıllık 50-100 blog yazısına ihtiyacı olan KOBİ'ler ya da kısa sürede binlerce farklı özgün içeriğe sahip yatay site açmak isteyen büyük kuruluşları hedeflediğini ve bunların ihtiyaçlarına cevap verebildiğini söylüyor. Bugün yazılı içeriğe odaklanan Cotenthouse'un video ya da fotoğraf gibi farklı medium'lara odaklanmak gibi bir planı yok. İnternette yazılı içeriğin artan oranlarda makineler ve algoritmalar tarafından oluşturulacak olması, Contenhouse ve benzeri girişimlerin teknolojilerine gün geçtikte ihtiyacın artacağı anlamına geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.