Ayda 9,5 milyar fotoğrafın paylaşıldığı Facebook Messenger'a Photo Magic özelliği eklendi

Ayda 9,5 milyar fotoğrafın paylaşıldığı Facebook Messenger'a Photo Magic özelliği eklendi

Facebook Messenger'ın en sık kullanılan fonksiyonlarından biri fotoğraf paylaşımı. Öyle ki Facebook'un güncel verilerine göre Messenger üzerinden aylık 9,5 milyardan fazla fotoğraf paylaşılıyor. Facebook, Messenger'a yeni eklediği Photo Magic özelliğiyle bu deneyimi iyileştirmek istiyor.

Facebook'un Photo Magic özelliği halihazırda profilinize eklediğiniz fotoğraflar için isimler öneren yüz tanıma teknolojisini kullanıyor. Yılın bu vaktinde eş-dost fotoğraflarının yoğun olarak paylaşıldığı gerçeğinden yola çıkan Facebook, Photo Magic ile kalabalık grup fotoğraflarındaki yüzleri tanıyarak, fotoğrafları Messenger'da göndermeden önce size otomatikman bu isimleri öneriyor.

messenger custom

Böylelikle sizin o isimleri ayrı ayrı bulmanız zahmeti ve birilerini unutma riskiniz ortadan kalkmış oluyor. Özelliği kullanmak için Messenger Ayarlar bölümüne giderek, Photo Magic'i gördüğünüzde erişimine izin vermeniz yeterli.  Yüz tanıma AB'de ve Kanada'da yasal sınırlamalar nedeniyle kullanılamıyor. Facebook bu nedenle özelliği 17 Aralık itibariyle AB ve Kanada dışında tüm ülkelere açtığını duyurdu.

rich_snow_globeTatil sezonuna hazırlanan Messenger'a yeni kişiselleştirme özellikleri de eklendi. Kullanıcıların her bir sohbetteki konuşma balonları için farklı renkler seçmesi, bağlantılarına istedikleri takma adı vermesi gibi değişiklikler artık mümkün hale geldi. Bununla birlikte Facebook, geçtiğimiz yıl Noel zamanında Android'de devreye aldığı kar küresi efektini de geri getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.