Hızlı bir başlangıç yapan Maker Çocuk, çocukları yenilikçi üretime davet ediyor

Hızlı bir başlangıç yapan Maker Çocuk, çocukları yenilikçi üretime davet ediyor

Türkiye'de 'maker' hareketinin yaygınlaşması için temele inen Maker Çocuk, aldığı ilk ivme ile ilk 6 ayda başabaş noktasını geçmiş ve önümüzdeki dönemde daha fazla çocuğu bu harekete dahil etmek istiyor.

Şubat ayında kurulan Maker Çocuk, 5-16 yaş grubundaki çocuk ve gençlere 'maker' kültürünü aşılamak isteyen bir organizasyon. Istanbul MakerLab'ın kurucuları tarafından hayata geçirilen Maker Çocuk da tıpkı Istanbul MakerLab gibi bir üyelik sistemine sahip. Yani çocuklarınız bir spor salonu üyeliği gibi Maker Çocuk atölyelerine gidip kendini geliştirebiliyor. Üyelik sahibi çocuklar giriş seviye atölyelerine ücretsiz girerken diğer atölyeleri de yüzde 90'a kadar indirimli katılabiliyor.

Dersane/ofis kiralayarak eğitime başlayan bu alt girişim, gelen talebi karşılamak için atölye çalışmaları yapmaya karar vermiş ve 6 ayda başabaş noktasını geçmeyi başarmış. Maker Çocuk'un kurucularından aldığımız bilgilere göre şimdiye kadar 1000 civarında çocuğa eğitim verilmiş.

Istanbul MakerLab içerisindeki eğitimlerini sürdüren Maker Çocuk, diş macunu yapmaktan, 3 boyutlu yazıcılarlarla üretime kadar farklı çalışmalar yapıyor. Eğitmenler eşliğinde kodlama, 3 boyutlu yazıcı, elektronik, robotik ve el işi eğitimleri veriliyor.

Eğer çocuğunuza veya 5-16 yaş arası bir tanıdığınıza farklı bir deneyim yaşatmak istiyorsanız makercocuk.com'u ziyaret edebilir, üyelik ücretleri ve atölyeler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Konuyla ilgili görüş ve önerilerinizi de yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.