Google, VMware'in eski CEO'sunun bulut bilişim platformunu satın aldı

Google, VMware'in eski CEO'sunun bulut bilişim platformunu satın aldı

Google-Cloud

Google CEO'su Sundar Pichai sanırım ilk kez kendi adıyla bir yetenek satın alma haberini duyurdu. Bebop adlı bulut tabanlı kurumsal ürün geliştirme platformunu satın aldıklarını ve bu alandaki planlarını açıkladı.

Pichai'nin Google Cloud Platform blogunda yaptığı açıklamaya göre Google, halen geliştirilmesi devam eden Bebop'un bulut bilişim alanındaki yeteneklerinde faydalanacak. Bebop'un kurucusu Diane Greene Google'ın kurumsal bulut bilişim biriminin başına geçecek.

Bu noktada Greene'in tecrübesinin Bebop'tan ibaret olmadığını, VMware'in kurucu ortaklarından biri ve eski CEO'su olduğunu paylaşalım. Bildiğiniz gibi VMware, kısa süre önce Dell tarafından 67 milyar dolara satın alınan EMC'nin alt şirketiydi.

Greene, bundan böyle Google for Work, Cloud Platform ve Google Apps birimlerini yöneten isim olacak ve kapsamlı bir stratejiyle Google'ın iddialı bir bulut hizmeti sunmasını sağlamaya çalışacak.

Microsoft, IBM ve Amazon gibi devler de bu pazarda ciddi bir rekabet halinde ve Google'ın da hizmetlerinin geleceği için güçlü bir kurumsal bulut bilişim altyapısına ihtiyacı var. Hatta Google'ın bulut bilişim altyapısını Chromebook'a kadar uzatmak istediği düşünülürse rakiplerinden daha büyük adımlar atması gerektiğini söyleyebiliriz.

Pichai'nin belirttiğine göre Fortune 500 şirketlerinin yüzde 60'ından fazlası Google for Work müşterisi. Geçtiğimiz ay çıkan Google Apps for Work promosyonu da göz önüne alınırsa Google önümüzdeki dönemde bu konuda daha agresif bir büyüme yakalamak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.