eBay, ücretli abonelik servisi eBay Plus'ı Almanya'da sunmaya başlıyor

eBay, ücretli abonelik servisi eBay Plus'ı Almanya'da sunmaya başlıyor

eBay

eBay, Amazon Prime rakibi ücretli abonelik servisi eBay Plus'ı hayata geçiriyor. Aylık 19,99 euro ücretle satılması planlanan eBay Plus, ilk olarak Almanya'da sunulmaya başlanacak.

Salı günü duyurulması beklenen eBay Plus, şirket tarafından ilk geçtiğimiz Mayıs ayında denenmeye başlamıştı. Servisin hayata geçiyor olması eBay'in bu sürede testlerden tatmin edici sonuçlar aldığına işaret ediyor. Halihazırda eBay'in küresel sevkiyattan sorumlu Başkan Yardımcısı Carl Gish, WSJ'ye yaptığı açıklamada, deneme süresinde binlerce abone kazandıklarını söylüyor. eBay yeni servisine, belki Amazon Prime'dan farklılaşması için, alışveriş kulübü demeyi tercih ediyor.

eBay Plus'ın abonelerine öncelikli vaadi ücretsiz ve hızlı teslimat. Bunun karşılığında eBay tedarikçilerini aynı gün kargo ve bir ayda ücretsiz iade gibi koşullara ikna etmek için onlara belirli avantajlar sağlıyor. Bunlar arasında eBay Plus programına katılan tedarikçilerin daha iyi ürün yerleştirme, satış ücretlerinde indirim ve teslimat/iade teşviğinden faydalanması var.

eBay'in servisini iyileştirmesini sağlayacak ebay Plus'la abonelerine Amazon Prime benzeri ek teklifler sunup sunmayacağını henüz bilmiyoruz. Servisin Almanya dışına açılmasının olasılıklar arasında olduğunu söyleyen Carl Gish, bu konuda da net bir açıklama yapmıyor. Ancak Almanya başarısı servisin Avrupa geneline yayılmasını sağlayabilir. eBay'in Türkiye iştiraki gittigidiyor da yenilikten ilerleyen süreçte pay alabilir.

Türkiye'de Boyner.com.tr'nin benzer bir modeli denediğini ve önümüzdeki aylarda devreye alabileceğini yakın zamanda yazmıştık. Önümüzdeki dönemde e-ticaretin ana konularından biri de özel ücretli abonelikler olacak gibi görünüyor. Bu, şirketlerin fiyattan ziyade servis öncelikli rekabetini teşvik ettiği için sektörün avantajına bir gelişme olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.