Popcorn Time'ın kurucusu gerçek kimliğini açıkladı

Popcorn Time'ın kurucusu gerçek kimliğini açıkladı

Korsan film ve diziler için Netflix servisi olarak tanınan Popcorn Time'ın gizemi aralandı. Dünya çapında popüler bir servis olsa da bugüne kadar kurucusunun kim olduğu açıklanmayan servisin yaratıcısı sonunda maskesini indirdi ve kamuoyunun karşısına çıktı. Norveç merkezli Dn.no sitesine verdiği röportaj aracılığıyla bugüne kadar Sebastian mahlasıyla tanıdığımız Popcorn Time yaratıcısının Arjantinli Federico Abad olduğunu öğrendik.

29 yaşındaki tasarımcının Dn.no röportajına göre Abad, Arjantin'de vizyon filmlerinin çok geç gösterime girmesi nedeniyle Torrent'in yaygın şekilde kullanıldığını söylüyor. Ancak aradığınız filmi bulmak, indirmek gibi süreçlerin birçokları için karmaşık olduğu gerçeğinden yola çıkan Abad, böylelikle Popcorn Time'ı kurmaya karar veriyor. Bir filmi ya da diziyi aratıp, tek tıkla izlemeye başlamanızı mümkün hale getiren Popcorn Time'ın kısa sürede fazla popüler hale gelmesiyle geliştiricilerinin çıldıracak düzeye geldiğini ve sonunda herkesin ayrıldığını söylüyor Abad.

popcorntime

Bir süre sonra projenin dünyanın farklı bölgelerinden yaklaşık 100 kişi tarafından desteklendiğini söyleyen Abad, böylelikle Popcorn Time'ı bir süre daha devam ettiriyor. Servis gittikçe büyüyor ve bu, kötü amaçlı yazılım üreticilerinin de dikkatini çekiyor. Kendilerine gelen on hatta yüz binlerce dolarlık teklifleri reddettiklerini anlatıyor Abad.

Popcorn Time'ın popülerliği, tıpkı uzaktan akrabası Pirate Bay'in olduğu gibi, büyük film stüdyolarının işine gelmiyor. Anonim kalmaya özen gösteren ekip üyeleri, takma adlar kullanmalarına rağmen LinkedIn'de Warner Bros'un avukatlarının profillerine baktıklarını görüyorlar. Kimliklerinin açığa çıkmasından korkan ekip, 14 Mart 2014'te Popcorn Time'ı bırakıyor. O tarihten itibaren açık kaynak kodlu hale gelen Popcorn Time, geliştirilmeye devam ediyor.

Abad, geçmişine baktığında, milyon dolarlık teklifleri reddettiği için pişmanlık duymadığını söylüyor. Bugün hapiste olmadığı için de doğru kararı verdiğini düşünüyor, en azından röportajdan çıkan sonuç bu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.