Apple, Xiaomi'yi geride bırakarak Çin'de birinci sıraya yükseldi

Apple, Xiaomi'yi geride bırakarak Çin'de birinci sıraya yükseldi

Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı Çin'de dengeler değişiyor. IDC'nin son raporuna göre Apple, Çin'deki bir numaralı akıllı telefon üreticisi olmayı başardı.

IDC'nin açıkladığı son çeyrek rakamlarına göre 2015'in ilk üç ayında 98.8 milyon akıllı telefon satılan Çin'de Apple yüzde 14.7 pazar payıyla ilk sırayı aldı. Xiaomi yüzde 13.7 pazar payıyla ikinci sırayı alırken, Çin pazarındaki eski günlerini arayan Samsung ise yüzde 9.7 pazar payı ile 4. sıraya razı oldu.

Büyük ekranlı akıllı telefonlara ilgi gösteren Çinliler, Apple'ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerini çıkarmakla haklı olduğunu bir kez daha doğrulamış oluyor.

Cin akilli telefon pazari raporu

Çin'de akıllı telefon satışları düştü

Diğer yandan Çin'de akıllı telefon satışları bir önceki çeyreğe göre yüzde 8, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 4 oranında düştü. IDC'nin raporuna göre bu düşüşün sebebi Çin pazarının da Amerika ve Avrupa pazarları gibi akıllı telefon yaygınlığında oldukça ilerlemiş olması.

Cin akilli telefon pazari raporu 2

IDC uzmanları eski akıllı telefon sahiplerine yeni bir akıllı telefon satmanın, bir tüketiciyi ilk kez akıllı telefon sahibi yapmaktan daha zor olduğunu söylüyor. Akıllı telefon yaygınlığının yükseldiği her ülke için de aynı durumun söz konusu olacağı mesajını vermiş oluyor.

Türkiye'de yerli telefon oranı yüzde 30'larda

Diğer yandan IDC'nin Türkiye raporları yerli akıllı telefon oranının yüzde 30 seviyesine yükseldiğini gösteriyor. Bu da yaklaşık olarka her 3 akıllı akıllı telefondan birinin yerli markalar tarafından üretildiğini gösteriyor.

Yerli markalar üretim konusunu halen Çin'e bağlamış olsa da, yıllık 12 milyona yaklaşan cep telefonun satışlarının yüzde 90'ından fazlasını akıllı telefonlar oluşturuyor ve bu da Türkiye pazarı için yerli cihazların önemini artırıyor. Yerli markaların yurtiçinde ciddi bir üretim adımı atmak için devlet desteği beklediğini de belirtmeden geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.