IKEA'nın kablosuz şarj desteği mobilyalarınıza eklenebiliyor

IKEA'nın kablosuz şarj desteği mobilyalarınıza eklenebiliyor

Kişiselleştirme, flat tasarım, (daha) akıllı evler, kitapların, müziğin buluta taşınmasıyla fiziksel depolamanın sonu... Kulağa bir teknoloji şirketinin durum değerlendirmesine ait notlar gibi gelse de bunlar IKEA'nın 2020 yılının ev eşyalarını tasarlarken göz önünde bulundurduğu ön görülerden bazıları.

ikea 4

Bugünden işe başlayan IKEA, bu yönde ilk adımı, kablosuz şarj destekli mobilyalar için geçtiğimiz Mart ayından Samsung ile iş birliği yaparak atmıştı. Ürünlerinin bir bölümünü bu tarihte tanıtan ve İngiltere, İsveç gibi mağazalarında satışa sunan IKEA, kablosuz şarj özellikli mobilyalarının bu sonbaharda ABD'de piyasaya sunulacağını duyurdu. Ürünlerin, büyük olasılıkla tamamıyla, ilgili detayların yer aldığı kataloğunu yayınlayan IKEA, kablosuz şarjı neredeyse bütün ev eşyalarınızın bir parçası haline getirmeye hazırlanıyor.

ikea sarj

IKEA'nın yeni nesil mobilyalarında kablosuz şarjlar lambalardan avizelere ve sehpalardan komodinlere kadar birçok eşyanın bir parçası haline geliyor. Kişisel ihtiyacınıza göre istediğiniz mobilyaya entegre ediliyor ya da bardak altlığı gibi taşınabilir halde sizinle her yere geliyor. IKEA'nın 30 dolardan piyasaya sunulacak olan Jyssen şarjları Micke ve Stuva masalarıyla uyumlu olarak geliştirilmiş ve IKEA'dan 5 dolara alabileceğiniz özel bir matkap yardımıyla masaya monte ediliyor.

ikea 2

IKEA'nın evinizi kablo kalabalığından biraz da olsa arındıran yeni nesil şarjlarını telefonunuzla kullanabilmeniz için cihazınızın Qi standardı desteklemesi gerekiyor. Standardı desteklemeyen telefonlar içinse IKEA iPhone ve Samsung Galaxy telefonlara özel hazırladığı kılıflarla cihazlarınıza bu özelliği ekliyor. Kılıfların fiyatları 15 ve 25 dolar olarak belirlenmiş.

Kablosuz şark destekli mobilyaların Türkiye'de ne zaman piyasaya sunulacağıyla ilgili bir açıklama henüz yok, ürünlerin tamamını aşağıdaki IKEA katalogunda görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.