Tesla giriş seviyesi otomobili Model S 70D'yi duyurdu

Tesla giriş seviyesi otomobili Model S 70D'yi duyurdu

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla bir sürpriz yaparak yeni giriş seviyesi otomobili Tesla Model S 70D'nin duyurusunu gerçekleştirdi. Tesla Model S70D, şu ana kadar piyasadaki en ekonomik Tesla modeli olacak.

70 kWh'lık bir bataryası bulunacak olan 70D modelinin 0'dan 100 km/h hıza çıkması ise 5.2 saniye alacak. 329 beygirlik bir güç üretmesi beklenen Tesla Model S 70D'nin çıkabileceği en yüksek hız ise 225 km/h civarında olacak.

Model S 70D'nin satış fiyatının 75 bin dolar civarında olması bekleniyor. Aracın standart donanım özellikleri diğer Model S'lerden çok da farklı değil. Sadece daha düşük bir batarya ile gelen aracın motor hızı daha düşük ve opsiyonel donanımları da satın alarak aslında aracın konforundan ve özelliklerinden ödün vermemeniz de mümkün olacak.

Tesla farkı

Tesla, günümüzün klasik otomobil üreticilerinden de böyle ayrılıyor. En yüksek motorlu modelleri tercih eden kullanıcılar genelde araçların en dolu versiyonlarını almak zorunda kalırken, pek çok kullanıcı da daha düşük motorlu seçeneklere bakarken, pek çok özellikten de istemsizce mahrum bırakılabiliyordu. Tesla da bunu tamamen detaylı sipariş sistemiyle kökünden çözmüş. Tesla Model S 70D'de 19 inç jant, hem arka hem de önden çekişli elektrikli motor gibi özellikler de bulunmakta. Kör nokta uyarısı, park sensörleri, uzun mesafelerde Supercharger ağının sunulması, harita ve navigasyon desteği, 8 yıllık ve kilometre bağımsız garantisi her Tesla Model S'de olduğu gibi Model S70'te de mevcut.

Tesla Model S 70D, Tesla konforundan ve özelliklerinden ödün vermeden, sadece daha düşük bir elektrikli motorla yollardaki yerini alacak. Tesla Model S70D'nin tam dolu şarjla ve 104 km/h hızla gidebileceği toplam menzili ise 386 kilometre olacak. Son olarak bugünden itibaren Tesla Model S'lere üç farklı renk seçeneği eklendiğini de belirtelim. Bunlar Ocean Blue, Obsidian Black ve Warm Silver olarak adlandırılmış renkler olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.