Snapchat'in 'best friends' özelliği 'kısmen' geri geldi

Snapchat'in 'best friends' özelliği 'kısmen' geri geldi

Özellikle ABD'deki yüksek kullanım oranıyla son dönemin en değerli sosyal platformlarından olan Snapchat, hatırlarsanız yaklaşık 3 ay kadar önce 'best friends' yani 'en iyi arkadaşlar' özelliğini devre dışı bırakmıştı.

Bu hamleyle birlikte arkadaşlarının en iyi arkadaşlarını yani en çok snap'leştiği isimleri görememeye başlayan kullanıcılar, konuyla ilgili hoşnutsuzluklarını yüksek sesle dile getirmişlerdi.

Kısa bir süre önce yayına giren yeni güncellemeyle beraber Snapchat'te kullanıcılar her ne kadar arkadaşlarının en iyi arkadaş listelerini göremeseler de kendi listelerinde beliren emojiler sayesinde bir takım çıkarımlar yapabiliyor. İlk etapta kulağınıza biraz karışık gibi gelmiş olabilir, ama aşağıdaki görselde emojilerle ilgili detayları bulabilirsiniz.

Yeni güncellemeyle birlikte örneğin karşılıklı olarak birbirinin en iyi arkadaşı olan kullanıcıların isimleri yanında sarı bir kalp emojisi beliriyor. Ya da benzer şekilde karşılıklı olarak 'en iyi arkadaşlar' listelerinizde bulunup bulunmamanıza göre arkadaşlarınızın ismi yanında gülücük emojisini farklı versiyonlarıyla görebiliyorsunuz.

Tüm bu emojilerin dışında Snapchat'te bir süredir kapalı olan arkadaşlarınızın toplam snap sayısı da artık 'Arkadaşlarım' bölümü altında gözükür halde. 

Bu güncellemeyle beraber Snapchat, arkadaşlarınızın en iyi arkadaşlarını direkt olarak listelemeyerek biraz daha mahremiyete önem veren bir yapıya bürünmüş gibi duruyor. Böylelikle, özellikle genç kullanıcıların tepkileri üzerine bir süredir BF (best friends) özelliğini geri getirmeyi düşünen Snapchat için bir anlamda orta yolu bulmuş da diyebiliriz.

snapchat-friend-emoji

Yeni güncelleme emojilerle sınırlı değil

En iyi arkadaşlar listesinin yerine geçen emojiler dışında bu yeni güncellemeyle beraber Snapchat'te bir yenilik daha göze çarpıyor. Düşük ışıkta kullanılmak üzere kamera bölümüne bir ay ikonu yerleştiren Snapchat, bu yeni kamera moduyla düşük ışıkta daha belirgin fotoğraf çekilmesine imkan tanıyor.

Emojilerle birlikte genç kullanıcıların kalbini tekrar kazanmaya çalışan sosyal ağla ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.