Dijital gelecekte bizi bekleyen kilit teknolojiler [Dijital'15]

Dijital gelecekte bizi bekleyen kilit teknolojiler [Dijital'15]

Monty Metzger Dijital15 Dijital dünyadaki son gelişmeleri gündeme aldığımız Webrazzi Dijital15'te son konuşmacımız Ahead of Time CEO’su Monty Metzger oldu.

2020'de Mobil Dünya videosuyla ünlenen ve 2010 yılında Webrazzi Gündem: Mobil etkinliğimizde ağırladığımız Metzger, bu kez 'Digital Future: Key Trends you need to know about' (Dijital Gelecek: Bilmeniz gereken kilit eğilimler) başlıklı bir sunum yaptı.

Mobile Future adlı kitabın yazarı olan Metzger, dijital gelecekte hayatımıza girecek teknolojik yeniliklerden  derinleşeceğini şu bilgilerle dile getirdi;

  • Avrupa'dan Shazam, Spotify, Skype gibi önemli girişimler çıktı. Türkiye'den de önemli girişimler çıkıyor ve Türkiye'nin dijital ekosistem içinde önemli bir yeri var. Başarısızlıklar kötü bir hatıra olarak değil, bir tecrübe olarak görülmeli. Fikrin gelişiminde de yukarıdaki dalgalar ve faktörler dikkate alınmalı.
  • Küreselleşme ve dijital gelişme dünyadaki herkesin birbirine bağlanmasını sağlıyor ve bu durum yeni bir kapılarını aralıyor. (Tavsiye kitap: Dünya Düzdür -Thomas L. Friedman)
  • Sağlık durumunuzu düzenli bir şekilde takip etmenizi sağlayan Kito; çeşitli sensörlerle vücudumuzdan psikolojik veriler toplayan Scanadu; kolye şeklindeki uyku, stres ve hareket sensörü Bellabeat; bebeğinizin kalp atışlarını ve odasındaki oksijen miktarını takip etmenizi sağlayan Owlet gibi ürünler önümüzdeki yıllarda hayatımızda daha fazla yer edinecek cihazlar olacak.
  • Önümüzdeki yıllarda şifrelenmiş para birimleri, okullarda tablet kullanımı, dijital üretim (3 boyutlu baskıyla üretilen takılar, 3 boyutlu karbon baskılar vs.), yapay zeka ve robotik takip etmemiz ve uyum sağlamamız gereken eğilimler olacak.
  • Dijital gelecek bizi veri tsunamisiyle karşılaştıracak ve bir orkestra şefi gibi bu veri yükünü yönetmemiz lazım.
  • Dijitalleşme ve küreselleşme sayesinde yeteneklerin ve bilgi birikiminin paylaşımı, düşük ücretle üretim, yalın teknoloji ve sermayeye kolay erişim de hayatımızda daha ciddi bir şekilde konuşulacak.
  • Ve bunların gelmesini beklemeyin, çünkü şu anda geleceği yaşıyoruz.

Şimdilerde digitalleaders.co ile dijital dünyadaki yerini güçlendiren Monty Metzger'in vizyon aşılayan sunumuyla Webrazzi Dijital15'in sonuna geldik. Bugünkü etkinlikten süzdüğümüz bilgileri Dijital15 etiketi altında bulabilir, diğer konuşmalar için Twitter'da #dijital15 etiketine göz atabilirsiniz.

Bir sonraki etkinliğimiz Mobile15 olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.