Pinterest 11 milyar dolar değerlemeyle 500 milyon dolar yatırım alıyor

Pinterest 11 milyar dolar değerlemeyle 500 milyon dolar yatırım alıyor

Artan popülerliğiyle son dönemde sık sık LinkedIn ve Twitter gibi sosyal ağlarla kıyaslanan Pinterest değerlemesini ikiye katlayacak yeni bir yatırım turunun arefesinde olabilir. WSJ'nin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, 500 milyon dolarlık yatırım turu için görüşmelerini sürdüren Pinterest'in değerlemesinin 11 milyar dolara çıkması bekleniyor. Yatırım turunun önümüzdeki birkaç hafta içinde kapanması planlanıyor.

2013 yılında dünya genelinde 70 milyondan fazla kullanıcı olduğu tahmin edilen Pinterest, geçtiğimiz yıl ABD'de Twitter'dan daha popüler olmasıyla dikkat çekse de, tüm kullanıcılarının yaklaşık yüzde 50'sinin ABD dışından geldiği tahmin ediliyor. comScore'a göre Pinterest'in Ocak 2015'te ABD'deki tekil ziyaretçi sayısı 76 milyondu.

Bugüne kadar yaklaşık 762 milyon dolar yatırım alan Pinterest'in değerlemesi geçtiğimiz Mayıs ayında Andreessen Horowitz, SV Angel, Fidelity ve FirstMark gibi yatırımcıların katıldığı turda 5 milyar dolar değerlemeyle 200 milyon dolar yatırım almıştı. Yüksek gelir potansiyeline rağmen henüz bu yönde ciddi bir açılım yapmayan Pinterest'in platformuna "Satın al" butonu ekleyeceği yakın zamanda gelen haberler arasındaydı. Facebook ve Twitter daha önce aynı yenilikle gündeme gelse de Pinterest'in kullanıcı tabanının bunun için çok daha "elverişli" olduğu, gelir yaratma şansının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Pinterest, yakın zamanda Apple ile işbirliğine giderek panolarından iOS uygulamalarının indirilmesini kolaylaştıracak bir yeniliğe imza atmıştı. Şirket tarafından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.