Google mobil ödeme şirketi Softcard'ı satın mı alıyor?

Google mobil ödeme şirketi Softcard'ı satın mı alıyor?

Google'ın bir mobil ödeme girişimi olan Softcard'ı satın almak almak için görüşmelerde bulunduğu söylentileri ortaya çıktı. TechCrunch'ın yayınladığı habere göre Google, Apple'ın Apple Pay'ine karşılık verebilmek için Softcard'ı satın almak istiyor.

İlgili haberde belirtilen kaynaklara göre Google'ın, Softcard için 100 milyon doların altında bir tutar ödeyeceği ve bu tutarı gözden çıkardığı belirtiliyor. Softcard, bu yıl başında organizasyonel yapsını değiştirmek ve konsolide etmek amacıyla 60 çalışanını işten çıkarmıştı. Operasyonlarını ise Dallas ve New York'tan devam etmek üzere toparlayan Softcard'ın bu hamlesinin de satın alınmaya bir hazırlık aşaması olduğu düşünülüyor ve bu açıdan baktığımızda, Google'ın Softcard'ı satın alacağı dedikoduları gerçekliğe biraz daha yaklaşıyor.

American Express, Chase ve Wells Fargo gibi markalarla da birlikte hareket eden bir girişim olan Softcard'ın, AT&T, T-Mobile ve Verizon Wireless konsorsiyumunun bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bir girişim olduğunu hatırlatmamız gerekiyor. Telekomünikasyon ve finans sektörünün bu yakınlaşmasının, Google tarafından fark edilmesi de oldukça önemli. Google'ın Softcard'ı satın alması ise Google'ın Google Wallet'ın yenilgisini kabulü anlamına gelecek. Ancak hiç şüphesiz Google bu alanda rekabet etmek istiyorsa, bu yeni satın alma şirkete taze kan takviyesi niteliği taşıyacak.

Softcard aynı Apple Pay'in yaptığı gibi telefonunuzun NFC özelliğini kullanarak tek dokunuşla ödeme işlemini gerçekleştirmenizi sağlıyor. ABD'de aralarında McDonalds ve Subway gibi yaygın ağların da bulunduğu 200 bin iş yerinde ödeme yapabildiğiniz Softcard'ın şirin maskotu Tappy'i de görebileceğiniz tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.