Ethan, kendi adını verdiği uygulamayla tüm sorularınızı cevaplıyor

Ethan, kendi adını verdiği uygulamayla tüm sorularınızı cevaplıyor

Bir süredir herkes Ethan hakkında konuşuyor. Sade bir mesajlaşma uygulaması olmasına rağmen Her filmindeki gibi (bu defa Him) Ethan'a aşık olduğunu söyleyenlerden tutun da, Ethan'ın kendisinden nefret ettiğini düşünmeyi başaranlar bile var. Muhtemelen anladınız, Ethan,son dönemin viral, basit, absürd ve bir o kadar da akıllıca kurgulanan uygulaması.

Yapımcısı Ethan Gliechtenstein'ın arkadaşlarıyla mesajlaşmak için geliştirdiği ve kendi adını verdiği uygulama, başkaları tarafından keşfedilmesiyle viral hale gelmiş. App Store'dan indirip, e-posta adresinizle kayıt olduğunuz Ethan uygulamasının tek bir fonksiyonu var: Ethan'la mesajlaşmak. Aklınıza takılan her konuda Ethan'a danışabiliyorsunuz; bugün ne giysem, hangi filmi izlesem, işe taksiyle mi gitsem... sorular size kalmış.

ethan app

Ethan bir insan ve size her dakika cevap veremiyor, sizin gibi o da uyuyor, bu nedenle belirli saatlerde uygun oluyor. Ethan, çoklu cevaplı soruları seviyor, gerçek olup olmadığının sorulmasından hoşlanmıyor (çünkü öyle), cevap almak için genellikle fazla beklemeniz gerekmiyor ancak uzun sürerse sabırsızlanmamanız gerekiyor. Ethan size mutlaka cevap veriyor.

İnsan ve mobil uygulamanın müthiş sentezi (!) diye tanımlanabilecek Ethan uygulamasının ilgimizi çekmesinin asıl nedeni, Ethan'ın konseptini açık kaynaklı bir proje haline getiren bir başka ürünün ortaya çıkması. Başka bir geliştirici tarafından tasarlanan ve Product Hunt'ta büyük ilgi gören Ethanifier adındaki proje, geliştiricilerin kendi Ethan versiyonlarını 5 dakika gibi kısa bir sürede geliştirmesini sağlama iddiasında.

ethanifier

Michael Gozzo'nun geliştirdiği Ethanifier, uygulama geliştiricilerin kendilerine gelen mesajları doğrudan e-posta hesaplarından yanıtlamaları, otomatik mesaj yönlendirmesi yapmasını ve kullanıcılara proaktif mesajlar göndermesini sağlıyor. Yani basit de olsa bir fayda öneriyor ve bu Ethan için de iyi haber.

Ethan da kendi açık kaynaklı projesi üzerinde çalışmaya devam ediyor (Ethan'ın kendi versiyonunu yapmak isteyenlerin buraya, e-posta adreslerini bırakmaları gerekiyor) ve iki proje arasında bir rekabet söz konusu değil.

Konsepti saçma bulduysanız endişelenmeyin henüz yatırım almadı. Yine de Ethan, saçma görünmesine rağmen kullanıcı tarafında büyük ilgi gören uygulamalar trendinin (evet Yo ve klonları) hala devam ettiğini gösteriyor. İlgi sürerken ne yapacağı da tabi Ethan'ın sonrası için belirleyici olacak.

iOS için geliştirilen Ethan'la sohbet etmek için uygulamayı buradan indirmeniz gerekiyor. Ethanifier da burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.