Honda önümüzdeki yıldan itibaren Android işletim sistemi kullanmaya başlıyor

Honda önümüzdeki yıldan itibaren Android işletim sistemi kullanmaya başlıyor

Honda, Honda Connect ismini verdiği araç içi bilgilendirme sisteminde Nvidia'nın Tegra işlemci ve Android işletim sistemi kullanacak.

Nvidia'nın resmi blogundan da açıklanan bilgiye göre Honda, Avrupa'da piyasaya çıkacak olan 2015 model Civic, Civic Tourer ve CR-V modelleride, standart donanım olarak Android işletim sistemli Honda Connect'i kullanacak. Tegra işlemcisiyle güçlü bir araç içi bilgilendirme sistemi olacak olan Honda Connect, Nvidia'nın oyun konsolu Shield'deki tecrübelerinden de faydalanmış.

Android 4.0.4 işletim sistemiyle çalışacak olan Honda Connect'in, 7 inç'lik dokunmatik bir ekran üstünde çalışması bekleniyor. Güçlü işlemcisi sayesinde araç sürücüsü ya da yolcular, bu sistemde kaydırma, zum gibi dokunmatik ekran hareketlerini hızlı tepkime süreleriyle gerçekleştirebilecek.

Daha önce de inovatif işlerini gördüğümüz Honda, bu yılın başında konsept modellerinin 3 boyutlu yazıcıdan çıktı alınabilecek versiyonlarını yayınlamıştı. Şimdi de Android tabanlı araçlarının ne kadar ilgi göreceği ve nasıl bir başarıya kavuşacağını ilk göreceğimiz otomobil markalarından birisi Honda olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.