Dijital zaman makinesi Yourbot, mesajlarınızı 200 yıl sonrasına taşıyor

Dijital zaman makinesi Yourbot, mesajlarınızı 200 yıl sonrasına taşıyor

İnternet teknolojileri geleceğe bir mesaj bırakma kaygısında olan insanoğluna sürekli yeni fırsatlar sunuyor. Bunlardan biri de hatıralarınızı özel bir şekilde saklayan ve gelecek nesillere aktaracak olan Yourbot.

Botego'nun kurucusu Ekim Nazım Kaya'nın liderliğinde geliştirilen ve Kickstarter'da destek arayan Yourbot, hayattan ne anladığınızı kaydeden ve geleceğe taşıyan bulut tabanlı bir yazılım ve donanım çözümü. Princeton Üniversitesi'nce akademisyenlerince hazırlanan sorulara cevap veriyorsunuz ve Youbout cevaplarınızı 200 yıla kadar saklı tutuyor.

Kendi çapında bir zaman makinesi olan Yourbot'un sorularına webden veya mobilden cevap verebiliyorsunuz. Cevaplarınızı ilgili kişiye ulaştıracak donanım ise küçük bir ekrana sahip. 3 boyutlu taranmış görüntünüzü kullanarak cevaplarınızı canlı bir sunumla karşısındaki kişiye aktarıyor.

Botego'nun ses-metin çeviri altyapısıyla cevaplarınızı sesle kaydetmenizi sağlayan Yourbot, cevaplarınızı aktarırken de soru soran kişiyle karşılıklı diyalog kurabiliyor. Yourbot Foundation adıyla kurulan vakıf, mesajlarınızı veya anılarınızı 200 yıla kadar saklama taahhüdünde bulunuyor ve bir kaç nesil sonrasına sizin ilkel bir robotunuzu göndermenizi sağlıyor.

29 gün içinde 100 bin dolar destek toplamak isteyen Yourbot'a sahip olmak veya sadece desteklemek isterseniz Kickstarter sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Projeyi bir de Ekim Nazım Kaya'nın ağzından dinlemek isteyenler içinse Techcrunch Disrupt San Francisco 2014'te Arda Kutsal'ın çektiği aşağıdaki videoyu paylaşıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.