Clowdy: Bağımsız yetenekler için yeni bir sosyal medya uygulaması

Clowdy: Bağımsız yetenekler için yeni bir sosyal medya uygulaması

Clowdy

Clowdy, müzisyenler, fotoğrafçılar ve film yapımcılarını hedefleyen bir multi-medya platformu. Daha açıkça söylemek gerekirse, indie müzisyenlerden şarkılar dinleyebileceğiniz, bağımsız yönetmenlerden filmler izleyebileceğiniz ya da amatör fotoğrafçıların fotoğraflarını görebileceğiniz, kendi işlerinizi paylaşabileceğiniz bir sosyal medya.

2013 yılında kurulan Manchester merkezli şirketin kendi verilerine göre, bugüne kadar 55 bin kullanıcıya ulaşan Clowdy'nin mobil uygulaması iOS ve Android üzerinden toplam 25 bin kez indirilmiş.

Facebook ya da e-posta hesabınızla giriş yapabildiğiniz Clowdy'de her kullanıcının Facebook'un medya paylaşımı için özelleştirilmiş (ya da Clowdy'leştirilmiş) haline benzeyen bir profili var. Profilinizi oluşturduktan sonra, ilgi alanlarınızı belirten hashtag'ler yardımıyla (ya da kendi belirttiğiniz başlıklarla) ilgili paylaşımları bulabiliyor ve diğer profilleri takip etmeye başlayabiliyorsunuz.

Clowdy profil

Clowdy'de kullanıcıların birbiriyle etkileşimi, takipleşme, mesajlaşma, yorumlar, paylaşımlar gibi çok yönlü şekilde sağlanıyor. Bu bağlamda Clowdy popüler sosyal ağların etkileşim yöntemlerinin başarılı bir uyarlamasını sağlıyor. İlginizi çeken bir medyayı, beğenebiliyor ya da ReClowd ederek kendi profilizde paylaşabiliyorsunuz.

Müzik alanında SoundCloud, video konusunda Vimeo ve YouTube veya fotoğraf konusunda Instagram gibi uygulamalar varken Clowdy, çoklu medya platformu olarak disiplinlerarası çalışmaların önünü açabilir. Bahsettiğimiz ve benzer amaçlı birçok uygulamanın bağımsız sanatçıların keşfedilmesi ve gelir yaratması için oldukça kritik roller üstlendiği bir gerçek. Clowdy ise farklı disiplinlerden gelen sanatçıların işbirlikleri veya dayanışmasını sağlayarak fark yaratabilir.

Reklamsız bir uygulama olan Clowdy, üyeliklerle gelir yaratıyor. Uygulama üye olan yayıncılara, izlenme oranları gibi istatistikler ve kişiselleştirilebilir widget'lar sağlıyor. Clowdy'nin şu anda bir melek yatırımcısı olduğu ve yakın zamanda bir tohum yatırımı turu için çalışmalara başlayacağı da bize verdikleri bilgiler arasında.

İncelemek isterseniz Clowdy, iOS için burada, Android için de burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.