Festivalcilerin şarj cihazı problemini çözen girişim: Volt

Gündelik hayatta olduğu kadar, katıldığımız festivallerde ve konserlerde de karşılaştığımız en büyük problemlerden birisi telefonumuzun şarjının hızlıca tükenmesi.
Festivalcilerin şarj cihazı problemini çözen girişim: Volt

Volt_guy_chargeonthego_productGündelik hayatta olduğu kadar, katıldığımız festivallerde ve konserlerde de karşılaştığımız en büyük problemlerden birisi telefonumuzun şarjının hızlıca tükenmesi. Hele ki kalabalık konserlerde çekilen fotoğraflar, videolar şarjın daha hızlı bitmesine sebep olduğu aşikar. Bir de bu durumda kamp yapılan bir festival ekleneince, kamp alanında telefonunuzu şarj etmek kaçınılmaz bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkmakta.

Danimarka Teknik Üniversitesi'nden (Technical University of Denmark) mezun olan 3 gencin, 2011 yılında kurduğu donanım odaklı girişim Volt, işte tam da yazının başında anlattığım probleme çözüm sağlamayı hedefliyor ve festival alanlarında, mobil cihazların şarj ihtiyacını mobilleştirerek hizmet sunuyor. Festival alanlarına kurulan standlardan, Volt temin edilebiliyor ve pek çok kişinin şarj problemini kökten çözüyor.

Sistemin mantığı oldukça basit. Telefonunuzu şarj edebileceğiniz ufak bir taşınabilir şarj cihazı, belli bir bedel karşılığında size kiralanıyor. Bu cihazı festival alanındaki belli bir noktadan teslim alıyorsunuz ve telefonunuzu şarj ederek, festival alanındaki etkinliklerinize devam edebiliyorsunuz. Bu taşınabilir şarj cihazının şarjı bittiğinde ise, noktaya geri götürüp, içi dolu olan bir başka taşınabilir şarj cihazı alabiliyorsunuz. Böylece şarjınız ne zaman azalsa, gidip Volt noktasından yeni bir taşınabilir şarj cihazı alabiliyorsunuz. Aslında kiralama yaptığınız bir paylaşım ekonomisi örneği de diyebiliriz.

İlk olarak Danimarka'da düzenlenen en büyük festivallerinden olan Roskilde Festival ve Skanderborg Festival gibi etkinliklerde test edilen Volt, günümüzde ise çok yoğun bir şekilde farklı festivallerde kullanılıyor. Şu anda 4 farklı ülkedeki 19 farklı festivalde hizmet sunan girişimi muhtemelen ileride daha çok ülkede ve farklı festivallerde de göreceğiz. Hemen aşağıda, Volt'un kullanıldığı bir festivalden görüntüleri izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.