iOS 8 ile gelen yeni kamera özellikleri

Haziran ayının başında duyurulan Apple'ın yeni mobil işletim sistemi iOS 8 ile birlikte gelen yeniliklerle ilgili detaylar belli olmuştu. Beta versiyonu da test edilmeye başlanan iOS 8'in dikkat çeken geliştirmelerinden birisi de kamerasına gelen manuel özelliklerin detaylandırılmasıydı.

Yakın gelecekte duyurulması beklenen iPhone 6'nın çok daha gelişmiş kamera özellikleri olmasına kesin gözüyle bakılıyor ancak iOS 8 güncellemesi, hali hazırda iOS 7 kullanan pek çok kullanıcıyı da yakından ilgilendiriyor.

Çünkü güncellenecek işletim sistemiyle birlikte kameranın çok daha fazla ayarı tercih halinde kullanıcının kendi kontrolünde olacak. Bu da demek oluyor ki kamera özelliklerini kişiselleştirebileceğiz.

Screen Shot 2014-06-22 at 21.35.02

İlk gelen özelliklerden birisi artık video çekimlerinde time-lapse özelliğini kullanabilecek olmamız. Daha önce bazı Android işletim sistemi kullanan rakip telefonlar bu özelliği ortaya koymuştu. Video çekmeyi seven kullanıcılar için sıkça tercih edilecek bir özellik olacak.

Fotoğraf düzenleme konusunda da iOS 8 ile önemli yol kat edilmiş. Fotoğrafları kesme, düzenleme gibi temel özelliklerle birlikte artık fotoğrafı çekerken iOS 7'de olduğu gibi netleme yapmak istediğiniz alanı seçtikten sonra, fotoğrafın ışığını ayarlamanız mümkün hale geliyor. İsteğinize göre daha açık ya da koyu tonda fotoğraflar elde edebilirsiniz.

iOS 8 ile yeni gelen özelliklerden birisi de zamanlayıcı. Bundan böyle fotoğraf çekerken zamanlama yaparak fotoğraflarınızı 3 ya da 10 saniye sonra çekmek için iOS 8'e komut verebiliyorsunuz. Özellikle çekilen toplu fotoğraflarda herkesin olması için önemli özellik. Bill Savage adlı kullanıcı, iOS 8'in önemli kamera yeniliklerini bir videoda birleştirmiş, hemen aşağıdan izleyebilir ve iOS 8'in kamera özelliklerinin size neler getireceğine göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.