Quora aldığı 80 milyon dolar yatırımla 900 milyon dolar değerlemeye ulaştı

Quora aldığı 80 milyon dolar yatırımla 900 milyon dolar değerlemeye ulaştı

Silikon Vadisi'nin farklı girişimi Quora, C serisinde aldığı yatırımla milyar dolarlık girişimler kulübüne ulaşmaya yaklaştı. 2009'da kurulan girişim geçen 5 yıl içerisinde Silikon Vadisi'ndeki diğer girişimlere göre PR çalışması yürütmemesinin yanı sıra henüz reklam modelinin bulunmamasıyla dikkat çekiyor.

Trendyol'un da yatırımcıları arasında bulanan Tiger Global'le birlikte Quora'nın eski yatırımcıları olan Benchmark, Matrix Partners, North Bridge Venture Partners ve Peter Thiel'in katıldığı C turu yatırım miktarı 80 milyon dolar olarak açıklandı.

2010'da ilk tur yatırımı, 2012'de ikinci tur yatırımı alan, 2014'te son tur yatırımı alan Quora iki yıl daha reklamsız devam edecek gibi görünüyor :)

Kullanıcıların Quora'da sorduğu sorulara ilgili şirketin en üst yetkilisi dahil olmak üzere yanıt verdiği platformun önemli bir referans kaynağı olduğunu söylememiz mümkün. Soru-cevap platformunun henüz reklam almaya başlamamasına karşılık milyar dolara yaklaşan değeri de buradan geliyor.

Quora ile ilgili ComScore verileriyle girişimi daha geniş bir açıdan görelim; Şubat ayında 2.2 milyon ziyaretçiyi ABD'den almış. Yahoo Answers'ın aynı dönemde ABD'den ziyaretçi sayısıysa 93.9 milyon.

Kaliteyle, rakamın savaşında ilerleyen süreçte hangi gelişimlerin olacağını birlikte göreceğiz. Girişimcilikle ilgileniyor ve Quora'yı hala sık kullanılanlara eklemediyseniz, Erman'ın geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı Quora’da bir Dave McClure yanıtı: 500 Startups’ın iş modeli ve gelir rakamları'ndan başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.