Yazma süreci, özellikle içerik üreticileri, yazarlar ve dijital pazarlamacılar için zaman alıcı, odaklanma ve yaratıcılık gerektiren bir süreç. Ancak teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu süreci daha verimli ve keyifli hale getirebilen birçok araç piyasaya sürülüyor. Üstelik bu araçlar artık yalnızca içerik üreticileri ve yazarlar değil, internet ile hayatını kolaylaştırmak isteyen herkes tarafından kullanılıyor. Söz konusu araçlardan biri de Sans Writer.
Yazı yazmayı daha verimli hale getirmeyi vaat eden Sans Writer, yazı yazma ve içerik oluşturma sürecini kolaylaştırmayı hedefliyor. Sans Writer’ın bilgisayar başındaki kullanıcının dikkatini tamamen yazısına odaklamasına destek olduğunu söyleyebiliriz. Sade ve basit bir kullanıma sahip olan Sans Writer aynı zamanda sunduğu kullanıcı dostu arayüzü ile de oldukça pratik.
Ana sayfasına girildiğinde, bahsettiğimiz gibi oldukça kullanışlı, çözümü kolay ve sade bir tasarım bizi karşılıyor. Herhangi bir üyelik, e-mail girişi, kaydolma aşamalarının bulunmadığı Sans Writer’ı kullanmak için yapmanız gereken tek şey ise “Begin Writing” yani “Yazmaya Başlayın” tuşuna tıklamak.
Sans Writer’ın en dikkat çeken özelliği, kullanıcıların yazı sırasında odaklanmasını artıracak şekilde tasarlanmış olması. Tek sayfalık yapısıyla dikkat dağıtan tüm unsurları ortadan kaldıran araçta Ayarlar menüsü ya da başka bir yere kaydetme seçeneği bulunmuyor. Yani yeni bir yazıya geçmenin tek yolu, elinizdekini bitirmek.
Kullanıcı yorumlarına bakıldığında, bu yaklaşımın gerçekten işe yaradığını görmek mümkün. Henüz geliştirme aşamasında olan Sans Writer, şimdilik çok fazla özellik sunmasa da bu sadelik bazı kullanıcılar için büyük bir avantaj. Elbette daha fazla işlevsellik bekleyenler için yeterli gelmeyebilir.
Eğer internetin dikkat dağıtıcı yapısı üretkenliğinizi baltalıyorsa ve yazıya sadece siz ve kelimeleriniz kalacak şekilde odaklanmak istiyorsanız, Sans Writer bu ihtiyaç için tasarlanmış. Daktilo hissi veren sade yazı fontu, reklamsız ve üyelik gerektirmeyen yapısıyla kullanıcıyı tamamen yazıya yönlendiriyor.
Öte yandan, bu özellikler, yapay zekanın sundukları ve internetin hızlı ihtiyaç karşılama yelpazesini benimsemiş bazı kullanıcılar için yeterli gelmeyebilir. Çünkü Sans Writer, Grammarly gibi eklentilere izin verse de, henüz kendine ait özellikler bulundurmuyor. Sans Writer’ın kuruluş amacının dışına çıkıp çıkmayacağı ise şimdilik bilinmiyor. Fakat yeni ürünleri hızlıca benimseyenlerin dikkatini çeken bu araç, kullanıcı ihtiyaçlarına göre şekillenebilir.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap