2025 yılındaki ilk konferansımız olan Webrazzi XYZ 2025'in 7 Mayıs tarihinde gerçekleştireceğimizi sizlere daha önce aktarmıştık. Ülkemizdeki teknoloji ekosistemini bir araya getiren Webrazzi XYZ 2025, tüm hızıyla başladı.
ANDX Global'ın yerli girişimler Peki ve Slash’i satın aldığını kısa süre önce sizlere aktarmıştık. Webrazzi Kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal'ın moderatörlüğünde gerçekleşen "What Else?" panelinde, ANDX Global İnovasyon ve Teknolojiden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erhan Tamer ve ANDX Global Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Viru Raparthi ile ANDX Global'ın tüm detaylarını konuştuk.
Konuşmasına bir sunum ile başlayan Ali Erhan Tamer, ANDX Global'ın detaylarını paylaştı. Dünyanın değiştiğini ve hayatımıza yeni kavramların girdiğini aktaran Tamer, fintechlerin de eskimeye başladığını dile getirdi. ANDX çatısı altında bu durumu değiştirmek istediklerini belirten Tamer, Z kuşağının taleplerinden de bahsetti.
Tamer tarafından aktarılan bilgilere göre, Z kuşağının yüzde 76'sı oyunlaştırılmış finansal deneyimler ve yüzde 86'sı ise yapay zekanın hayatımızı tamamen değiştireceğini düşünüyor. Şirketlerin kendilerini yapay zeka şirketi olarak tanımlamaya başlayacakları bir çağda olduğumuzun altını çizen Tamer, sahiplik odağında NFT'ler, dijital tokenizasyon ve gerçek dünya varlıklarının dijitalleştirilmesini konuşacağımızı da paylaştı. Erhan, yapmaya çalıştıklarının tüm çözümleri tek bir katmanda buluşturmak ve finansın yeni standardını oluşturmak olduğunu aktardı.
ABD, Brezilya, Filipinler, Dubai ve Türkiye'de hizmet verdiklerini de aktaran Tamer, 4 girişim üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi.
Türkiye'nin onlar için oldukça önemli bir pazar olduğunu dile getiren Viru Raparthi, Türkiye'nin onlar için bir geliştirme laboratuvar olacağını paylaştı. Yeni jenerasyonun çok talepkar olduğunu da sözlerine ekleyen Raparthi, bu jenerasyonun otonomi ve şeffaflık istediğini paylaştı.
Yeni jenerasyonun çok katılımcı olduğunu ve içeriği yaratmak istediğini de belirten Raparthi, geleceğin sadece platformlar değil birbirleri ile çakışan protokoller olacağına inandıklarını da dile getirdi.
Tokenizasyonun çok önemli olduğunu vurgulayan Raparthi, yaratıcı bakış açısından bakıldığında tokenizasyonun değer yaratmayı kolaylaştırdığını ve büyük bir kitleye erişim sağladığını da paylaştı. Yapay zekanın neredeyse kullanıcılara süper güç benzeri güçler verdiğini de aktaran Raparthi, topluluklarının ana ruhlarını oluşturduğunu da belirtti. Raparthi, kullanıcıları kendileri oldukları için ödüllendirmek istediklerini de aktardı.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap