Volkan Biçer, Mehmet Ayan, Emre Gönül, Halil İbrahim Özdemir, Ozan Can Şişman, Seray Çalışkan ve İsmet Gökşen tarafından kurulan Leus, girişimlerin büyüme sermayesine ve nakde hızlı erişmesine destek oluyor. Leus, yatırım alma süreçlerinin uzunluğundan ve zorluğundan boğulmuş; aynı dili konuşabildiği yatırımcıları bulamamış, ROAS’ı, LTV’si, Retention’ı umut veren uygulamalar yaratmış girişimlerin büyümesini hızlandırmayı amaçlıyor.
2024 Mayıs itibarıyla çalışmalara fikren başlayan ekip, 2024 Eylül'de ise fiilen platform üzerine çalışmaya başladı. Girişim bu dönemde ilk büyüme kredilerini sağladığını belirtiyor. Leus, KatAppult ve ReLoad olmak üzere iki ürün sunmakta. Leus, kullanıma açtığı finansmanın geri ödeme periyotlarına göre zaman değeri üzerinden bir gelir modeli olduğunu belirtiyor.
KatAppult
Girişim, KatAppult’la beraber 25 bin dolar, 50 bin dolar, 75 bin dolar ve 100 bin dolar olarak 4 alternatifle büyüme kredisi sağlıyor. Leus, kredilerin geri ödemesini 3-6-9-12 ayda tamamen girişimlerin iş modeline ve finans yapısına uygun şekilde modellediğini belirtiyor. Tekrarlı olarak kullanımın mümkün olduğunu belirten girişim, kefil, ipotek ve benzeri bir talebi olmadığını da dile getiriyor.
Paylaşılan bilgilere göre girişimlerin, özellikle uygulama geliştiren girişimlerin ROAS, Retention, LTV gibi değerleri üzerinden değerlendirme yapılıyor. Bu anlamda uygulama performansına yönelik bir değerlendirmenin söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Ekip, bu tarz uygulamalarda doğru metrikler yakalanması durumunda, şirketin sahipliğinin değişmesine, hisse verme ya da yatırım arama süreçlerine girilmesine gerek kalmadan büyümeyi Leus'un verdiği finansman ile sağlamanın mümkün olduğunu ifade ediyor. Leus ekibi, girişimcinin sadece ürününe odaklanma avantajına da dikkat çekiyor.
ReLoad
Ekip, ReLoad ile farklı platformlar üzerinden hak edilen gelirlerin ertesi gün hesaba geçmesini sağlamaya çalıştıklarını açıklıyor. Uygulama stüdyoları; uygulama içi satın alma gelirleri veya reklam gelirleri noktasında birçok farklı platformla çalışıyor. Ödeme vadeleri 30 gün, 45 gün, 60 ila 90 gün aralıklarında değişebiliyor. Leus, Reload ile birlikte hak ediş belgesi aracılığıyla hak edilen ama hemen alınamayacak olan kazancın yüzde 80’ini hesaba yatırıyor. Böylece kullanıcılar, gelirlerini vade beklemeden kullanmaya başlayabiliyor.
Ayrıca Türkiye’de önemli bir destek olan teşviklerin ödemesinde de süreçler uzayabiliyor. Bu kısımda da Leus, tahakkuk etmiş teşviklerin yüzde 80’ine kadar olan kısmını teşvikten önce yatırıyor. Bu sayede Leus, erken gelen nakitle girişimlerin büyümesinin ivmelenmesine imkan sağlamış oluyor.
Leus, bu iki ürün kullanımında ne şirket üzerinde ne hisseler ne de ilgili uygulama üzerinde bir hak talep etmiyor. Şirket sahipliği kurucularda kalırken, uygulamalar da yüzde 100 girişimcilerin sahipliği ile devam ediyor. Girişim, sadece test aşamasında yaptıkları çalışmalarda 1 milyon doların üzerinde destek sağladıklarını açıklıyor. Leus'un belirttiğine göre; sağlanan desteğin geri ödemeleri de alınmaya başlandı.
Girişim en büyük pazarının da Türkiye ve oyun (gaming) + oyun dışı (non gaming) uygulamalarının olacağını düşünüyor. Girişim ayrıca destek verirken toplam tutar veya adet olarak bir sınırlarının bulunmadığını dile getiriyor:
Yeter ki bize metrikleri umut veren, büyüme noktasına yakın, break even’a yaklaşmış startup’lar gelsin ve uygulamalarını/servislerini ROAS, Retention, LTV anlamında umut veren yapılar üzerine kurmuş olsunlar, destek olalım.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap