Enerji sektöründe yenilikçi çözümler sunan girişimciler için düzenlenen Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı'nın ikinci dönemi tamamlandı. Program, Dicle Elektrik’in desteği ve EPDK’nın katkılarıyla gerçekleştirildi. Diyarbakır’da yapılan demo day etkinliğinde, 10 girişimci projelerini yatırımcılara sundu ve toplamda 1.1 milyon lira ödül kazandı.
Etkinlikte, Tayyar Robotik, Aylara ve Workybe jüri tarafından sırasıyla 300 bin, 200 bin ve 100 bin lira ödül aldı. Yatırımcılar, enerji sektöründeki yeni girişimleri yakından tanıma fırsatı buldu. Girişimciler, projelerini ve ürünlerini doğrudan yatırımcılara ve firmalara anlattı.
Program boyunca, girişimciler yoğun bir eğitim ve mentorluk sürecinden geçti. 100 başvurudan 28’i jüri karşısına çıktı ve 10 girişimci ‘demo day’e katılma hakkı kazandı. Eğitimler ve danışmanlıklar, haziranda başladı ve 3 ay sürdü.
Eksim Pulse Demo Day’de yer alan 10 girişim şöyle sıralandı:
Workybe: Ekipman ve enerji verimliliğini artırmak için yapay zeka tabanlı enerji ve varlık yönetimi altyapısı sağlayan bir sürdürülebilirlik platformu olarak tanımlanıyor.
Lumian Energy: IoT tabanlı, bağımsız bir platform olan Lumian Energy, enerji verilerini gerçek zamanlı topluyor, enerji talep yönetimini optimize ederek enerji tasarrufu ile karbondan arındırma çözümleri sunuyor.
Ratio: Enerji depolama yönetimi için optimizasyon ve simülasyonu ürünleri geliştiriyor.
Rotorbit: Wisdom AI platformu ile endüstriyel süreçleri optimize eder, süreç takibi, kestirimci bakım ve kalite yönetimi gibi yeteneklerle operasyonel verimliliği artırıyor. Ayrıca karbon ayak izi hesaplama ve minimize etme kabiliyetleri sunuyor.
Aylara: AG şebekelerinde gerilim düşümü/artışı, harmonikler, dengesizlik ve reaktif güç tüketimi problemlerini çözen güç elektroniği tabanlı gerilim düzenleyici cihazları geliştirerek elektrik dağıtım şirketlerine yönelik çözümler sunuyor.
Torkman: Otonom trafo kablo hazırlama cihazı ile manuel kablo başlığı montaj süresini ve operatör hatalarını azaltarak verimliliği artırıyor.
Signalton Teknoloji: Akıllı şehir, endüstri/üretim, ulaşım, enerji ve çevre sektörlerinde dijital elektronik IoT algılayıcı sistemleri ve yapay zeka tabanlı ileri veri analiz yöntemleri sunarak uçtan uca dijital çözümler sağlıyor.
Tayyar Robotik: Enerji santrallerinin otonom insansız hava araçları ile izlenmesini sağlıyor.
Pincident İSG: Enerji sektörü için geliştirilmiş bir iş sağlığı ve güvenliği yönetim yazılımı olarak ön plana çıkıyor.
Techstudio: Elektrik enerjisinin verimli kullanımı için sahada elektronik donanımlarla izleme, veri toplama ve aktarma sağlayarak elektrik dağıtım şirketlerinin arıza müdahale hızını artırıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap