Webrazzi Summit 2024'ün drone ile teslimattan Insurtech sektörlerine uzanan uluslararası konuşmacıları

Webrazzi Summit 2024, uluslararası alanda merak edilen konuları, birbirinden değerli global isimlerin bilgi birikimleriyle gündemine alacak.
Webrazzi Summit 2024'ün drone ile teslimattan Insurtech sektörlerine uzanan uluslararası konuşmacıları

Türkiye'nin lider girişimcilik ve teknoloji konferansı Webrazzi Summit 202423 Ekim'de, Wyndham Grand Istanbul Levent'te gerçekleşecek. 

E-ticaretten fintech'e, dijital pazarlamadan yapay zekaya, halka arzlardan sürdürülebilirliğe kadar geniş bir yelpazede 2024'ün öne çıkanlarını ve daha fazlasını gündemimize alacağımız konferansımızla ilgili tüm detaylara ve konuşmacı bilgilerine buradan göz atabilirsiniz. Ayrıca Webrazzi Summit 2024'e katılmak ve bu eşsiz deneyimi bizimle birlikte yaşamak için erken kayıt indirimlerinden yararlanarak şimdiden yerinizi ayırtabileceğinizi de hatırlatalım.

Konferansımız sadece Türkiye'deki girişimcilik ve teknoloji dünyasının gündemini tutmakla kalmıyor, aynı zamanda uluslararası alanda merak edilen konuları da, yine birbirinden değerli global isimlerin bilgi birikimleriyle katılımcılara aktarmayı misyon ediniyor. Her sene olduğu gibi bu sene de Webrazzi Summit'te, her biri alanında uzman yabancı konuşmacılarımız gündemin öne çıkan konularını anlatmak üzere bizlerle birlikte olacak. 

Manna kurucusu ve CEO'su Bobby Healy, YuLife kurucu ortağı ve CTO'su Josh Hart, Black Unicorn PR kurucusu ve CEO'su Julija (JJ) Jegorova, Blue Lake VC'nin kurucu ortağı Lyubov Guk, TechCrunch Genel Yayın Yönetmeni Mike Butcher, Dealroom.co kurucusu ve CEO'su Yoram Wijngaarde ile Webrazzi'nin Avrupa'daki ayağı Tech.eu'nun yazarlarından Lucy Adams bu kapsamda açıklanan ilk isimlerimiz oldu. 

Gelin, bu global konuşmacılarımıza ve şirketlerine daha detaylı göz atalım.

Bobby Healy ve Manna Drone Delivery

Kariyerine Nintendo için video oyunları geliştirerek başlayan Bobby Healy, daha sonra SITA'ya sattığı Eland'ı kurdu. Daha sonra CarTrawler'ı kuran ve şirket için iki başarılı LBO'ya liderlik eden Healy'nin son şirketi ise drone ile teslimat yapan Manna Drone Delivery

Manna, bugüne kadar Dynamo Ventures ve Molten Ventures gibi şirketlerden 40 milyon dolardan fazla yatırım aldı. Dublin merkezli şirket insansız hava araçlarıyla gıda ve elektronik gibi tüketici ürünlerinin teslimatını gerçekleştiriyor. Şirket hem evi olan İrlanda'da hem de ABD'de faaliyet gösteriyor. Manna'nın global açılımı ise geçtiğimiz yıl Coca-Cola HBC'den aldığı yatırımın ardından gerçekleşmişti.

Healy, 2024 yılı sonuna kadar sadece İrlanda'da 1 milyon ila 1,5 milyon kişinin drone teslimatlarını kullanabileceğini tahmin ediyor. 

Drone teslimatı, hızlı ve verimli bir şekilde paketlerin ulaştırılmasını sağlayarak lojistik süreçlerini hızlandırıyor ve maliyetleri düşürüyor. Aynı zamanda, acil durumlarda ve ulaşılması zor bölgelerde hayati ihtiyaçların karşılanmasında önemli bir rol oynuyor. Bu da Manna'yı geleceğin öne çıkan şirketlerinden biri haline getiriyor. 

Josh Hart ve YuLife

Josh Hart, eğitim teknolojileri, mobil ve şimdi de Insurtech dünyasında çok sayıda girişime öncülük etmiş bir seri girişimci. Hart, insanlara hem zihinsel hem fiziksel hem de finansal olarak yardımcı olmayı odağına alan YuLife'tan önce Chelsea Apps Factory'yi kurmuştu. Josh Hart, FTSE 250 şirketlerine danışmanlık yapan ve 100'den fazla çalışana ulaşarak Google, Standard Life ve Waitrose gibi müşterilere hizmet veren kuruluşun gelişiminde kilit rol oynadı.

YuLife, sigorta sektöründe faaliyet gösteren bir şirket olup hayat sigortası ve sağlık sigortası hizmetleri sunuyor. Şirket, geleneksel sigorta hizmetlerinden farklı olarak, kullanıcılarının yaşam tarzlarını iyileştirmeye ve sağlıklı alışkanlıklar kazanmalarına teşvik eden bir platform olarak öne çıkıyor. Yani YuLife, mobil uygulaması üzerinden kullanıcılara çeşitli sağlık ve zindelik görevleri sunuyor ve bu görevleri tamamlayan kullanıcılar, ödüller ve avantajlar kazanabiliyorlar.

5 turda toplam 211 milyon dolar yatırım

Girişim sadece yaptığı işle değil, aldığı yatırımlarla da dikkat çekiyor. Bu noktada YuLife'ın bugüne kadar 19 yatırımcıdan 5 turda toplam 211 milyon dolar yatırım aldığının altını çizmek gerek. Şirketin yatırımcıları arasında Dai-ichi Life Insurance Company, Creandum, LocalGlobe, Target Global, Latitude, Anthemis, OurCrowd, Notion, MMC ve Eurazeo gibi şirketler yer alıyor. 

Julija (JJ) Jegorova ve Black Unicorn PR

Londra merkezli Black Unicorn PR'ın kurucusu Julija (JJ) Jegorova, 14 yıllık uluslararası halkla ilişkiler deneyimini B serisi teknoloji girişimleri ve VC'lerin medyadaki görünürlüklerini artırmak için kullanıyor.

Black Unicorn PR, 2018 yılında kuruldu. Girişimlerin, scaleup'ların ve teknoloji şirketlerinin ekonomideki dönüştürücü gücüne inanan Black Unicorn PR, bu şirketleri, hak ettikleri ölçeği ve tanınırlığı elde etmelerini sağlayacak güven, güvenilirlik ve görünürlükle desteklemeyi misyonu olarak açıklıyor. 

Lyubov Guk ve Blue Lake VC

Lyubov Guk, Blue Lake VC'de Kurucu Ortak olarak görev yapıyor. Blue Lake VC ise İngiltere'nin küresel vizyona sahip erken aşama uluslararası girişimlere yatırım yapıyor ve onları destekliyor. 

David Gilgur ve Lyubov Guk tarafından hayata geçirilen Blue Lake VC'nin portföyünde Cogniss, FairHire, uTrigg, Go Solo, envsion, Connectd, Electric Miles, SearchSmartly, Humans Not Robots ve trustedtwin gibi şirketler yer alıyor. Şirket her geçen gün yeni yatırımlarına devam ediyor. 

Mike Butcher ve TechCrunch

Teknoloji medyasının önemli şirketlerinden TechCrunch'ın Genel Yayın Yönetmeni olan Mike Butcher, BBC News, Sky News, CNBC, Channel 4 ve Bloomberg'de düzenli olarak yayın yapıyor. Bugüne kadar Birleşik Krallık Başbakanı ve Londra Belediye Başkanı'na teknoloji startup politikası konusunda danışmanlık yapan Butcher, TechHub.com, Coadec.com, Pathfounder etkinlik serisi, Avrupa Teknoloji Girişim Konferansı ve Ödülleri Europas, Techfugees.com ve TechVets'in de kurucu ortağı.

2005 yılında Michael Arrington tarafından kurulan TechCrunch ise teknoloji ve girişim dünyasına odaklanan bir haber platformu olarak dikkat çekiyor. Şirket, ayrıca her yıl düzenlediği TechCrunch Disrupt gibi etkinliklerle yeni fikirlerin ve girişimcilerin tanıtılmasına olanak sağlıyor. 

Yoram Wijngaarde ve Dealroom.co

Dünyanın en umut verici girişimleri ve ekosistemleri hakkında istihbarat sağlamak amacıyla 2013 yılında kurulan Dealroom.co'nun kurucusu olan Yoram Wijngaarde, şirketi kurmadan önce New York ve Londra'da Lehman Brothers, Nomura Securities ve NOAH Advisors'da yatırım bankacılığı yaptı. 

Dealroom.co, global girişim sermayesi ve startup ekosistemleri için kapsamlı veri ve analiz sağlayan bir platform. Şirket, kullanıcılarına yatırım verileri, şirket profilleri, finansman turu detayları ve sektör trendleri gibi geniş bir veritabanına erişim imkanı sunuyor. Platform, girişimlerin büyüme süreçlerini izlemek, yatırımcılar için yeni fırsatlar keşfetmek ve sektördeki önemli gelişmeleri takip etmek isteyen profesyoneller için önemli bir kaynak olarak öne çıkıyor.

Dealroom.co'nun sunduğu başlıca özellikler ve şirketin aldığı yatırımlar

Dealroom.co'nun sunduğu başlıca özellikler arasında, kullanıcıların sektör genelindeki yatırım aktivitelerini ve şirket performanslarını derinlemesine analiz edebilecekleri analiz araçları bulunuyor. Ayrıca, girişimlerin ve yatırımcıların profil oluşturarak kendilerini tanıtabilecekleri ve ekosistemdeki diğer aktörlerle bağlantı kurabilecekleri bir platform sunuyor.

Dealroom.co ayrıca düzenli olarak güncellenen raporlar ve sektör analizleri sunarak, girişim sermayesi ekosistemlerindeki güncel trendleri ve gelecek öngörülerini paylaşıyor.

Dealroom.co, 2020'de 2.75 milyon dolar, 2021'de ise 6 milyon dolar yatırım almıştı. Şirketin yatırımcıları arasında Beringea, Knight Venture Capital ve Shoe Investments gibi isimler bulunuyor. 

SPONSORLAR

Elmas Sponsor

Türkiye İş Bankası

Platin Sponsorlar

Papara  Turkcell

Altın Sponsorlar

Datadog  Paribu

Yandex

Gümüş Sponsor

Inveo Ventures

Kahve Arası Sponsoru

Mobven

Startup Lounge İş Ortağı

İTÜ ARI Teknokent

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.