Ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı ile 2017 yılından bu yana farklı dikeylerde faaliyet gösteren girişimleri destekleyen Türkiye İş Bankası’nın oyun dikeyindeki programı Workup Gaming, ilk dönem mezunlarını verdi.
Workup Gaming Girişimcilik Programı, Türkiye İş Bankası’nın ana desteğiyle, Türkiye Bilişim Vakfı, Boğaziçi Ventures, Joy Game ve Dojo Talent partnerliğinde oluşturuldu. Oyun alanında faaliyet gösteren startup'lar ve oyun stüdyoları, 6 ay süren program boyunca eğitim odaklı oyunlar üretti veya daha önce geliştirdikleri oyunları geliştirdi ve ölçeklendirdi. Program süresince 4 girişim 1,2 milyon dolar tutarında yatırım aldı.
Program kapsamında sunulan imkânlar sayesinde girişimciler; alanında uzman 15 mentor ile 60 saatin üzerinde görüşme yaptı, 11 eğitim ve 4 teknik çalıştay ile becerilerini geliştirdi. Oluşturulan topluluk sayesinde 3 girişim yeni çalışanlar kazandı.
Workup Gaming'in ilk dönem Demo Day'inde sunum yapan girişimler şu şekilde:
Compactive: Yenilikçi mekaniklere sahip casual oyunlar ve oyun stüdyoları ile bağımsız oyun geliştiricilerinin kullanabileceği oyun teknolojileri geliştiren bir oyun stüdyosu.
Funly: Çocukların aileleriyle birlikte evlerinde fiziksel olarak oynayabilcekleri hikayeli animasyon videoları ve hypercasual oyunlar ile aile ve çocuğun kaliteli vakit geçirmesini sağlayan bir girişim.
Funrika: Hybrid casual oyun geliştiren, 3 yıl boyunca eğitim alanında dijital oyunlar geliştirme tecrübesine sahip, sektörde uzun zamandır var olan oldukça deneyimli bir oyun stüdyosu.
Gamester: Sosyal etkileşim, rekabet ve eğlence odaklı oyunlar geliştirmek üzere kurulan ve global oyun sektörünün trendleri doğrultusunda çalışmalarına devam eden tecrübeli bir oyun stüdyosu.
Hyperactive: Eğlenirken hareket etmenizi ve öğrenmenizi sağlayan oyunlar geliştiren, interaktif ve yapay zeka temelli eğitici oyunlar geliştirmeyi hedefleyen bir oyun stüdyosu.
KidLab: 2-8 yaş arası çocukların teknolojiyi verimli kullanması amacıyla geliştirilmiş, içerisinde zeka geliştirici aktiviteler bulunan ve ebeveynlere çocuk gelişimi/eğitimi hakkında bilgilendirici içerikler sunan oyunlar üreten bir oyun stüdyosu.
OYEDU: Ortaokul ve lise müfredatını mobil oyunlar haline getirerek sanal mecralarda çok fazla vakit geçiren öğrencilerin ilgisini eğitime çekip sosyal etki yaratmayı planlayan bir eğitim teknolojileri girişimi.
Pangea VR: 12 yaş altı çocuklar için eğitici konsol oyunları geliştirmeyi hedefleyen; ilgi çekici oyun, renkli karakterler ve basitleştirilmiş kontroller sayesinde çocuklar eğlenirken onlara önemli beceriler edindirmeyi; küresel ısınmayı, sürdürülebilirliği ve çevre dostu olmayı öğretmeyi amaçlayan bir oyun stüdyosu.
Tunga Games: Dijital oyun sektöründe; düşünmeyi tetikleyen, anlayarak öğrenmeyi sağlayan daha ileri öğrenmeler için temel oluşturan becerileri hedefleyen, öğrenme araçlarının yer aldığı eğitici oyunlar ve sosyal oyunlar üreten bir oyun stüdyosu.
Yuyuto Games: Strateji ve simülasyon oyunlarına odaklanan, Ticarium adlı oyunuyla beraber online mobil oyunlar geliştiren ve yayınlayan oyun stüdyosu.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap