Twitter hesaplarından hisse almanızı sağlayan Friend.tech, veri sızıntısı ile gündemde

Platform, Twitter hesaplarından hisse almanızı sağlarken, bu yolla influencer'lara erişmenizi kolaylaştırıyordu. Sızdırılan veriler kapsamında 101 binden fazla kullanıcının Twitter kullanıcı adları ve Base'deki cüzdan adresleri bulunmakta.
Twitter hesaplarından hisse almanızı sağlayan Friend.tech, veri sızıntısı ile gündemde

Twitter hesaplarının "hisse" alım satımı için bir platform olarak konumlanan Web3 girişimi Friend.tech, Türkiye'den ve globalden kripto odaklı yüksek takipçili hesapların ilgi odağı olmuştu. Layer 2 çözümü Base üzerine inşa edilen platform, Twitter hesaplarından hisse almanızı sağlarken, özel sohbet odaları aracılığıyla influencer'lara erişmenizi kolaylaştırıyordu. 

Yearn Finance'e Banteg takma adıyla katkıda bulunan bir kullanıcı, GitHub'da, friend.tech platformundaki kullanıcıların, "sızdırılmış" olduğunu iddia ettiği verileri içeren bir repository yayınladı. Bu veriler kapsamında 101 binden fazla kullanıcının Twitter kullanıcı adları ve Base'deki cüzdan adresleri bulunmakta. Paylaşılan bilgilere göre; Friend.tech API'ndan sızan veriler, anonim cüzdan adreslerini Twitter profilleri ile ilişkilendirdiği için kullanıcılar hedefli saldırılara açık hale geldi. 

Banteg'in paylaştığı bilgilere göre Friend.tech'in kullanıcı izinleriyle ilgili sıkıntılı bir durum da mevcut. Banteg, bu kullanıcıların Friend.tech'e kendi adlarına paylaşım yapma yetkisi verdiklerini iddia etti. Kullanıcıların söz konusu izni ya tam olarak anlamadan kabul ettiğini ya da platformun bu konuda tam olarak izin almadığını öne sürdü. Yaşanan durumun ardından bazı kripto influencer'ları Friend.tech kullanmanın anlamsız olduğunu ifade etti. 

Bu yılın başlarında Paradigm'den tohum yatırımı alan Friend.tech, hızlıca popülerleşmesi sonucunda yüksek gelir elde etmeyi başarmıştı. Protokol ücretleri, son 24 saat içinde 1,42 milyon doları aşarken, kullanıcı tarafından ödenen ücretler açısından ilk üç kripto projesi arasında yer aldı. İlk iki projenin ise Ethereum ve Lido olduğunu belirtelim. Halihazırda Web3 projelerine çekinceyle yaklaşan kullanıcıların şüpheleri, bu gelişmeyle bir kez daha perçinlenmiş olabilir. 

Öte yandan Friend.tech yaptığı açıklamada bu verilerin sızdırılmadığını, herkese açık API'ına yönelik scraping (kazıma) işlemiyle elde edildiğini dile getirdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.