Kuveyt Türk’ün yenilikçi ve inovatif fikirleri destekleyip ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla kurduğu Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 7. döneminden mezun olan 13 girişimi geçtiğimiz yılın Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 8. dönemi ise bugün gerçekleşen demoday etkinliği ile birlikte tamamlandı.
Teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş fikirlerine sahip girişimcilerin proje fikirlerini sürdürülebilir bir modelle ticari faaliyete dönüştürmelerine imkan sağlama hedefi ile kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, 8. dönemini 7 mezun ile tamamladı.
Lonca Girişimcilik Merkezi'nin program süresince her bir girişime 80 bin TL’ye kadar nakit hibe desteği ve cihaz geliştiren girişimlere de ekstra 20 bin TL Ar-Ge desteği sağladığını da ekleyelim. Lonca tarafından aktarılan bilgilere göre 9. dönemle birlikte girişim başına nakit hibe desteği toplamda 125 bin TL'ye yükseltilecek.
Kuruldukları 2017’den bu yana girişimlerine 3 milyon TL nakit hibe desteği sağladıklarını aktaran Kuveyt Türk Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü ve Lonca Yönetim Komitesi Üyesi Dr. Selman Ortaköy, 8. dönemle birlikte hibe oranını yükselterek ve yatırım fırsatları sunarak girişimlere verdiğimiz desteği artırdıklarını da paylaştı.
Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 8. döneminden mezun olan girişimler
Harcy: Tekstil atıklarından geri kazanım yoluyla uygun fiyatlı, sağlıklı ve çevre dostu bina cephe ısı yalıtım malzemesi üreten girişimdir.
Microhobist: Gelecekte güvenle tarım yapabilmek için ekolojik döngüden ilham alarak oluşturulan, aynı zamanda verimsiz toprakları canlandıran sürdürülebilir postbiyotik bitki gelişim ürünü üreten bir girişimdir.
Pooly: Aynı rotada yolculuk eden, aracı olan ve olmayan kişilerin birlikte ulaşmalarını sağlayan yapay zekâ ve deep learning entegrasyonlu mobil uygulamadır.
Qpien: İşletmelerin LiveChat, WhatsApp, Instagram, Facebook, Telegram, Twitter, SMS hatta e-posta gibi tüm popüler kanallardaki müşteri mesajlarını, yorumlarını ve pazaryerlerinden gelen müşteri sorularını tek bir ekrandan kolayca yönetebilmelerini sağlayan, işletmeler için tasarlanmış bulut tabanlı bir omni-channel müşteri iletişimi ve otomasyon platformudur.
Robeff: İç ve dış ortamlarda kullanıma uygun elektrikli sürücüsüz teslimat robotları geliştiren bir teknoloji şirketidir. Gelişmiş otonom sürüş algoritması ve fonksiyonel tasarımı ile orta ve son kilometre teslimat süreçleri için çözümler sunmaktadır.
Scoutify: En iyi yetenekleri ekibine katmak isteyen şirketler ile pozisyona ve şirket kültürüne en uygun adayları sunan yetenek avcılarının buluştuğu bir platformdur.
Wearintels: Endüstri ve lojistik alanında yürütülen stok, üretim, montaj ve dağıtım işlemlerini akıllı sistemlerle dijitalleştirerek insan gücünü ortadan kaldırmadan iş/işçi maliyetlerini düşürmeyi, üretim/lojistik faaliyetlerin hızını artırmayı ve iş güvenliğini artırmayı hedefleyen girişimdir.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap