Ses analizi platformu Sonde Health 19,25 milyon dolar yatırım aldı

Sonde Health, 30 saniyelik ses kaydından depresyon ve anksiyet gibi psikolojik rahatsızlıkların yanında solunum yolu hastalıklarını da teşhis ediyor. ABD merkezli şirket, 2015 yılında kuruldu.
Ses analizi platformu Sonde Health 19,25 milyon dolar yatırım aldı

Ses analizi platformu Sonde Health 19,25 milyon dolar yatırım aldı. 19,25 milyon dolarlık tur, Partners Investment tarafından yönetildi. Yatırım turuna PureTech Health, M Ventures, KT Corporation ve NEOM Company katıldı. ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 41,3 milyon dolara yükseldi. Jim Harper, Jon Z Lin ve Michael C. Chen tarafından faaliyete geçen Şirket, yeni gelen yatırımı iş süreçlerini geliştirmek için kullanacak. 

ABD merkezli şirket, 2015 yılında kuruldu. Şirket, ses analiz teknolojisini kullanarak kullanıcının sağlık durumu hakkında bilgi veriyor. Sonde Health, 30 saniyelik ses kaydından depresyon ve anksiyet gibi psikolojik rahatsızlıkların yanında solunum yolu hastalıklarını da teşhis ediyor. Şirketin kurucuları ses analizinin sağlık alanında kullanılmasının etkili bir sağlık izleme yöntemi olduğu görüşünde birleşiyor. Sonde Health, ses analiz teknolojisini MIT'nin Lincoln Laboratuvarı'ndan lisansladı.

Bu teknoloji özellikle akıl ve ruh sağlığı tarafında kullanılmaya başlandı. Geçen Nisan ayında ruh ve davranış sağlığı hastalıklarına odaklanan Eleos Health, 20 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yeni yatırım turu, F-Prime Capital ve Eight Roads Ventures liderliğinde aMoon Fund, lool girişimler ve Arkin Holdings'in katılımıyla gerçekleşti. 2019 yılında kurulan şirket, ruh ve davranış sağlığı hastalıklarını analiz etmeye yardımcı olmak için ses bazlı araç geliştirdi.

Araç, yapay zeka teknolojisiyle destekleniyor. Bu alanda çalışan sağlık personeli, bu aracı terapi sırasında arka planda çalıştırıyor. Hastanın sesini analiz eden araç, hastalar hakkında bilgi veriyor. Alon Joffe, Alon Rabinovich, Dror Zaide ve Shiri Sharvit tarafından faaliyete geçirilen şirket, otomatik olarak notlarlar alarak konuşmanın tam deşifresini de oluşturuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.