TikTok kullanıcıları için gelir platformu Bounty, tohum turunda 4.5 milyon dolar yatırım aldı

Bounty, M13 liderliğinde, Sugar Capital, StackCommerce Interlace Ventures ve Fabletics katıldığı yatırım turunda 4.5 milyon dolarlık tohum yatırım aldı.
TikTok kullanıcıları için gelir platformu Bounty, tohum turunda 4.5 milyon dolar yatırım aldı

TikTok'taki içerik üreticilerinin, markalı içeriklerin görüntülenmesi üzerinden gelir elde etmesini sağlayan Bounty, M13 liderliğinde, Sugar Capital, StackCommerce, Interlace Ventures ve Fabletics'in katıldığı yatırım turunda 4.5 milyon dolarlık tohum yatırım aldı.

Abe Wolke ve Aaron Decker'ın 2021'in Kasım ayında kurduğu Bounty, nano-ifluencer olarak tanımlayabileceğimiz TikTok kullanıcılarının, markaların ürünlerini değerlendirdikleri içerikler üreterek gelir elde etmesini sağlıyor. 

Bounty nasıl kullanılıyor? 

Girişimin sitesine cep numaranız ile kayıt olduktan sonra, Bounty kullanıcıları öncelikle, girişimin ortaklık kurduğu marka ürünleri satın almanı gerekiyor. Ürünü almanızın ardından tarafınıza gönderilen bir bağlantı üzerinden "Ödülü" (Bounty) kabul ettiğinizi belirten bir mesaj gönderiyorsunuz Bu mesaj, daha sonrasında ürünü incelediğiniz TikTok videosundan kazanç elde etmenizi sağlıyor.

Bu arada kayıt aşamasında Bounty'nin size bir dizi kuralın yer aldığı bir bilgi notu gönderdiğini de belirtelim. Ürünü incelediğiniz videoda #Bounty hashtagi kullanmak ve içeriğin sponsorlu olduğunu belirtmek de bu kurallar arasında yer alıyor. 

İçerik üreticiler her 1000 görüntüleme başına 10 dolar kazanıyor. Instagram'a kıyasla TikTok görüntülemelerinin cömert olduğunu düşünürsek, sıradan TikTok kullanıcılarının, iyi bir stratejiyle 10 dolardan fazlasını kazanabileceğini söyleyebiliriz. Üstelik video üzerinden elde edilen gelirin tamamı video üreticisine ait oluyor. Ancak kullanıcılar yalnızca ilk 48 saatte kazandıkları organik görüntülemeler üzerinden gelir elde edebiliyor. Zira görüntüleme sayısı arttıkça görüntüleme başına fiyat, kademeli olarak düşüyor. 

Bu arada içerik üreticilerin Bounty'ye içeriklerinin lisansını verdiğini belirtmekte fayda var. Bu sayede şirket, markalar için bu içeriklerden reklam kampanyaları hazırlayabiliyor. 

Şirket 1 yıl içinde içerik üreticilerini TikTok'un yanı sıra Instagram Reels'te de desteklemeye başlayacağını belirtiyor. Bir süre sonra YouTube Shorts da desteklenen içerik formatları arasında yerini alabilir. 

Öne çıkan veriler

Hala beta sürümünde olan platform şimdiye kadar yaklaşık 14 bin içerik üreticiyle çalıştı. Bu içerik üreticilerden en başarılı olanlar aylık 3 bin dolar gelir elde ediyor. Şu anda Jones Road Beauty, BlendJet, Olipop ve Doe Lashes'ın da aralarında yer aldığı 30 markayla çalışan Bounty'nin bekleme listesinde ise 750'den fazla marka bulunuyor. Markalar Bounty'ye aylık olarak 99 dolar ödüyor. Haftalık olarak 1000 içerik üreticinin platforma kaydolduğunu ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.