Eğitim teknolojileri girişimi Baims, Rasameel Investment House öncülüğünde gerçekleşen 2,2 milyon dolarlık yatırımın ardından Türkiye’ye açılma kararı aldı. Türkiye, Baims’in faaliyet gösterdiği beşinci pazar olacak.
Baims'in hedefi oldukça iddialı. Girişim sadece bu yıl Türkiye'de 12'den fazla üniversiteyi kapsamayı planlıyor. Önümüzdeki 2 yıl içinde Türkiye'de 8,5 milyondan fazla üniversite öğrencisine ulaşmayı hedefliyor. Baims, 2 aydan kısa bir sürede Türkiye'de 4.000'den fazla ders içeriği oluşturdu.
Baims Kurucu Ortağı ve CEO'su Yousef Alhusaini, “Türkiye’de yüksek öğretim pazarında yenilik yapmak ve pazara yeniden şekil vermek için çok fazla alan olduğuna inanıyoruz, teknolojimiz ve güçlü operasyonel altyapımızla milyonlarca öğrenciye ve binlerce eğitmene hizmet vermekten heyecan duyuyoruz. Yeni akademik yılda donanımlı eğitmenlerimiz tarafından günlük 1000'den fazla ders içeriği oluşturmayı planlıyoruz. Bununla birlikte Türkiye'nin dört bir yanından daha fazla eğitmeni aramızda görmek için sabırsızlanıyoruz.” diyor.
Türkiye operasyonundan sorumlu olan Rafet Akay ise “Baims olarak Türkiye’de doğru ekip, doğru zaman ve doğru eğitmenleri bir araya getirmemiz sayesinde kısa sürede iyi bir başlangıç yaptığımıza inanıyoruz. Hedefimiz Türkiye’de en iyi eğitmenlerle çalışarak, kaliteli üniversite eğitimini ulaşılabilir kılmaktır. Türkiye’de büyümeye devam ederken ekibimizin üye sayısı artırmakta ve her gün yeni eğitmenlerimizle anlaşmaktayız.” diye ekliyor.
Baims nedir?
2017 yılının sonlarında Yousef Alhusaini ve Bader AlRasheed tarafından faaliyete geçti. Baims, Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn ve Ürdün'deki üniversite öğrencileri için çevrimiçi olarak uyarlanmış kayıtlı dersler sunuyor. Çevrimdışı ders deneyimini dijitalleştirmeyi amaçlayan dersler, öğrencilerin kendi kendilerine dersleri öğrenmelerini sağlıyor. Tüm dersler, Baims web sitesinden veya mobil uygulamasından erişilebilen video dersler, notlar, canlı oturumlar ve sınavlar şeklinde öğrencilere sunuluyor. 2022 itibariyle, 24'ten fazla üniversiteyi kapsayan 3.500'den fazla kayıtlı ders ve 67.000'den fazla ders içeriği oluşturdu.
Baims’in ağının bir parçası olan eğitmenler arasında 'üst düzey' profesörler, mühendisler ve öğretmenler bulunuyor. Girişim, her dersin müfredatına göre uyarlanmış içerik sağlayan eğitmenleri için gelir paylaşımı modeli kullanıyor.
Bulunduğu ülkelerde sahip olduğu genç ve dinamik ekibiyle Baims, gençleri eğitime bir adım daha yaklaştırmayı hedeflerken yeni neslin söylemlerini dikkate alıyor. Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden genç neslin pandemi sürecinin etkisiyle de çevrimiçi eğitime olan ilgisi artarken, eğitimde dijitalleşmeye verdiği değer de artıyor. Tam da bu noktada eğitimde yeni oluşan ihtiyaçları karşılayan Baims, uygulama ve web sitesi içerisinde birçok özellik barındırıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap