Yeni nesil insan kaynaklarının amacı, insan odağını kaybetmeden işe alım süreçlerini dönüştürmek, hızlandırmak ve maliyetleri azaltmak hem çalışan adaylarına hem de şirketlere değerli bir işe alım süreci dizayn etmek. Doğru iş ile doğru adayın en etkin ve hızlı biçimde eşleşmesinin ne kadar önemli olduğu düsturuyla yola çıkan 24 Saatte İş de bu platformlardan biri..
Platform, bugün yeni bir haberle gündeme geldi. Yeni markası Bonded Busco Chamba ile Meksika pazarına giriş yaptı. 24 Saatte İş, Bonded çatısı altında Latin Amerika’daki farklı ülkelere de yayılarak 2022 yılı sonuna kadar 1 milyon aday ve 50 bin şirketi bünyesinde barındırmayı hedefliyor.
Şirketin önümüzdeki üç yıl için hedefleri oldukça büyük. 24 Saatte İş, 50 milyon kullanıcısı olan, 1,5 milyon şirketle çalışan, 15 ülkede aktif ve milyonlarca insana iş bulmuş bir platform olmayı hedefliyor. Platform, Meksika’nın ardından kısa vadede Arjantin, Brezilya ve Amerika’nın İspanyolca konuşulan bölgelerine; uzun vadede ise Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden oluşan MENA bölgesi pazarlarına açılmayı planlıyor.
Neden Meksika'yı seçtiler?
Platformun yurt dışı açılımı hakkında açıklama yapan 24 Saatte İş Kurucu Ortağı Gizem Yasa, “24 saatte iş olarak kuruluşumuzun henüz beşinci yılında olmamıza rağmen, istihdam piyasasında önemli bir fark yarattığımızı; son derece geleneksel yöntemlerle yürüyen insan kaynakları süreçlerini dijitalleştirerek ve yapay zeka ile buluşturarak alışkanlıkları değiştirdiğimizi görüyoruz. Türkiye’de kullanıcı tarafında mükemmel deneyimi yarattıktan sonra yeni pazarlara açılmayı başlangıçtan beri hedefliyorduk ve bunun için 2022’yi işaret etmiştik. Bu planlama doğrultusunda ilk yurt dışı açılımımızı yeni markamız Bonded çatısı altında Meksika pazarına yaptık." diye konuştu.
Global yolculuğun ilk adımında neden Meksika’yı seçtiklerine ilişkin bilgi veren 24 Saatte İş Kurucu Ortağı Mert Yıldız ise, “Meksika güçlü ekonomisi, Türkiye’nin 1,5 katı oranındaki genç nüfusu ve ana hedefimiz olan servis sektöründeki şirket yoğunluğu nedeniyle Türkiye’den çok daha büyük bir potansiyele sahip. Aynı zamanda İspanyolca konuşan farklı Latin Amerika ülkelerine açılan bir kapı niteliğinde. Bu durum tek dil ve daha yalın bir operasyonla pek çok farklı ülkeye açılmayı mümkün kılıyor. Bunların yanı sıra Meksika dijitalleşme eğilimi, demografik yapısı, kültürel kodları, adayların beklentileri gibi konularda Türkiye ile büyük benzerlikler gösteren bir ülke" diyerek bu hamlenin nedenlerini açıkladı.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap