76 milyon dolar yatırım alan endüstriyel robot üreticisi VisionNav'ın değerlemesi 500 milyon dolara ulaştı

İnsansız endüstriyel araç teknolojileri geliştiren Çin merkezli VisionNav, 5Y Capital liderliğindeki Seri C turda 76 milyon dolar (500 milyon yuan) yatırım aldı.
76 milyon dolar yatırım alan endüstriyel robot üreticisi VisionNav'ın değerlemesi 500 milyon dolara ulaştı

İnsansız endüstriyel araç teknolojileri geliştiren Çin merkezli VisionNav, 5Y Capital liderliğindeki Seri C turda 76 milyon dolar (500 milyon yuan) yatırım aldı. IDG, TikTok'un ana şirketi ByteDance ve Xiaomi'nin kurucusu Lei Jun'un yatırım şirketi Shunwei Capital'ın da katıldığı tur sonrasında VisionNav'ın değerlemesi 500 milyon dolara ulaştı.

2016 yılında Hong Kong Üniversitesi ve Tokyo Üniversitesi'nden bir ekip tarafından ortaklaşa kurulan ve merkezi Shenzhen'de bulunan VisionNav Robotics, görsel navigasyon, hareket kontrolü, robot yapay zekası alanlarında yeteneklere sahip yaklaşık 500 çalışandan oluşan bir ekiple faaliyet gösteriyor. VisionNav Robotics, fabrika içi lojistik ve depolama senaryolarında uygulanan çok sayıda otonom ürüne sahip. Şirketin müşterilerinin çoğunu, e-ticaret lojistiği, perakende lojistiği, hızlı tüketim malları, otomobil, beyaz eşya, ilaç gibi sektörlerdeki şirketler oluşturuyor.

VisionNav, robotlarını satmak için sistem entegratörleriyle birlikte çalışıyor ve ayrıntılı müşteri bilgileri toplamıyor. Bu da dış pazarlarda veri uyumluluğunu kolaylaştırıyor. Şirketin, önümüzdeki birkaç yıl içinde gelirlerinin yüzde 50 ila 60'ını, şu anki yüzde 30 ila 40'lık paya kıyasla, yurt dışından elde etmesi bekleniyor.

VisionNav'ın globalde Seegrid ve Balyo gibi rakipleri bulunuyor. Ancak şirket, merkezi Çin'de olduğu için üretim konusunda avantajlı olduğunu iddia ediyor, zira Çin'de üretim maliyetleri daha ucuz ve bu da VisionNav'a avantaj sağlıyor. 

VisionNav, aldığı yeni yatırımı Ar-Ge alanında geliştirmeler yapmak ve faaliyet alanını genişletmek için kullanacağını açıkladı. Şirketin global satışlardan sorumlu başkan yardımcısı Don Dong, yeni kategoriler eklemenin kilit parçasının, yeni donanım geliştirmekten ziyade girişimin yazılım algoritmalarını eğitmek ve iyileştirmekten geçtiğini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.