Şu anda 20'lerinin sonunda 30'larının başında olan bir jenerasyon, ilkokul sıralarından sanal bebekleri, yani orijinal adıyla Tamagotchi'leri hatırlayacaktır. O yıllarda kendi sanal hayvanlarımızı besleyebildiğimiz bu minik cihazlar, hemen hemen herkesin elindeydi. Bilhassa gerçek bir evcil hayvan beslemesine izin verilmeyen çocukların çoğu evcil hayvan sevgisini bu cihazlarla tatmış, hatta o dönem birçok psikolog sanal evcil hayvanlar ölünce çocuklar fazla üzüldüğü için bu oyuncakları zararlı bulmuştu. Fakat bu oyuncakların bir döneme damgasını vurduğu su götürmez bir gerçek.
Şimdilerde akıllı telefonlar herkesin elinde. Gelişen teknoloji ile bir dönem analog olan her şey de artık tek bir yerde, akıllı telefonlarımızda karşımıza çıkıyor. Niantic'in yeni oyunu Peridot da 90'ların sanal bebeklerini telefonlarımıza getiriyor ve minik, sevimli sanal evcil hayvan sahibi olmamızı sağlıyor. Oyun, AR teknolojisini kullandığı için Niantic'in başka bir oyunu olan Pokémon GO'yu akıllara getiriyor.
Gerçek bir evcil hayvan sahibi olmak, o hayvana bakmak ve bir hayvanla bağ kurabilmek gerçekten değerli bir şey. Niantic, Peridot ile bunu sanala taşımayı hedefliyor. Öncelikle bu oyundaki hayvanların gerçek hayvanlardan esinlenilmediğini belirtmek gerek. Peridot adı verilen sanal hayvanlar, sanki bir peri masalından çıkmış gibi.
Niantic'in anlattığı hikayeye göre Peridot'lar, binlerce yıllık uykunun ardından, eskiden dolaştıkları dünyadan çok farklı bir dünyaya uyanıyorlar ve onları yok olmaktan korumak için insanlara ihtiyaç duyuyorlar. Böylece her kullanıcı kendi Peridot'una sahip olabiliyor, doğumdan yetişkinliğe kadar bir sanal hayvana sahip olabiliyor. Niantic, oyunu kamera tabanlı olarak artırılmış gerçeklik ile oynadığınızda, sanal hayvanınızın çim, kum, su gibi farklı arazi türlerini ayırt edebileceğini söylüyor. Hayvanınız nerede olduğunuza bağlı olarak, farklı türde öğeler elde edecek ve kullanıcıları oynamak için çeşitli yerler aramaya teşvik edecek.
Peridot, bu ay hem App Store hem de Google Play Store'da, belirli pazarlarda beta testlerine başlayacak.