Fintech platformu Delio, 8.3 milyon dolar yatırım aldı

İngiltere merkezli fintech Delio, Octopus Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 8.3 milyon dolar yatırım aldı.
Fintech platformu Delio, 8.3 milyon dolar yatırım aldı

İngiltere merkezli fintech Delio, Octopus Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 8.3 milyon dolar yatırım aldı. Tura Maven Capital Partnes da katılırken Delio'nun bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 15.5 milyon dolara ulaştı. 

Delio, Avrupa, Kuzey Amerika, Asya ve Avustralya'da faaliyet gösteren İngiltere merkezli bir fintech. Şirketin teknolojisi, finansal kurumların müşterilerini özel yatırım fırsatlarıyla hızlı, şeffaf ve uyumlu bir şekilde bağlamalarına yardımcı oluyor. Uluslararası özel bankalardan varlık yöneticilerine ve melek ağlarına kadar Delio, 90'dan fazla finans kurumuna hizmet veriyor. Şu anda Delio destekli platformlarda 26 milyar dolardan fazla yatırım fırsatı paylaşılıyor.

Delio, Barclays, UBS ve Sumitomo Mitsui Trust Bank gibi dünya çapında 90'dan fazla finans kuruluşu ile çalışıyor. 

Delio'nun teknolojisi, şirketlerin müşterilerine listelenmemiş yatırım fırsatlarını nasıl sunduklarını dönüştürmelerine yardımcı olmada merkezi bir rol oynuyor. Özel yatırım döngüsünü baştan sona dijital hale getirmek, finans kurumlarının daha sezgisel bir yatırım deneyimi sunmasına, operasyonel verimliliklerini artırmasına ve paha biçilmez kullanıcı içgörüleri toplamasına imkan sağlıyor. Veriye dayalı platformlar ayrıca müşteri-danışman ilişkilerini güçlendirmeyi ve yatırım süreci etrafında daha sağlam yönetişim çerçeveleri oluşturmayı hedefliyor.

Alınan yeni yatırım, Delio'nun uluslararası operasyonlarını daha da geliştirecek. Delio bu yatırımla aynı zamanda özel pazar altyapısının temellerini de atacak.

Delio CEO'su ve Kurucu Ortağı Gareth Lewis, Octopus Ventures'ın yaptığı yatırımın finansal kurumlar, sermaye artırıcılar ve yatırımcılar arasında daha fazla bağlantı kurma planlarını güçlendirdiğini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.