Kendi alanında öne çıkan 2 donanım kripto cüzdanı

Kendi alanında öne çıkan 2 donanım kripto cüzdanına birlikte bakalım.
Kendi alanında öne çıkan 2 donanım kripto cüzdanı

Ülkemizde kripto yatırımları artmaya devam ettikçe, kripto cüzdan ihtiyacı da artış gösteriyor. Kripto paralarını saklamak için pek çok kişi sıcak cüzdanları ve kripto borsalarını tercih etse de; soğuk cüzdanlar da tercih ediyor. Uzun vadede büyük miktarda kripto parayı saklamak isteyenler için ideal bir çözüm olan soğuk cüzdanlar, sıcak cüzdanlara kıyasla genellikle daha güvenli bulunuyor. 

Ledger Nano X

Kripto cüzdan dediğimizde akla gelen ilk isimlerden biri de Ledger. 2016 yılında Ledger Nano S modeli ile gündeme gelen Ledger, 2020 yılında Nano X modeliyle beklentilerin üzerine çıktı. 

100 kripto para destekleniyor

Nano S modelinin sadece 3 kripto para türünü depolayabilmesi kullanıcıların yatırım seçeneklerini azaltıyordu. Ledger Nano X modelinde 100 kripto para türünü destekliyor.

Nano X, Nona S'e ve soğuk cüzdanların pek çoğuna kıyasla, varlık yönetiminde de önemli bir çözüm sunuyor. Nano X'i Bluetooth ile cep telefonunuza bağlayabiliyor ve kripto para portfolyonuzu kolayca yönetebiliyorsunuz. 

Bunlara ek olarak Nano X modelinde pil bulunuyor. Bu sayede cüzdanı kullanmak için bir güç kaynağına bağlamanıza gerek kalmıyor. Ayrıca anlık olarak ve hareket halindeyken cüzdanı kullanmanız mümkün oluyor. 

Bir flaş bellek büyüklüğünde olan Nano X, 128 piksele 64 piksel büyüklüğündeki ekranı ile Nano S'in ekran büyüklüğünü geride bırakıyor. 

Güvenlik önlemleri  

Nano X'e erişmek için en az 4 rakamdan oluşan bir PIN code girmeniz gerekiyor. Cihazın üzerinde yer alan 2 düğme ile uygulamalar ya da seçenekler arasında geçiş yapabiliyorsunuz. 

Ledger Nano S ve Nano X modellerinin güvenlik önlemleriyle öne çıktığını eklemekte fayda var. Bu modeller, Private Key dediğimiz özel anahtarınızı çevrim dışı olarak saklamasıyla öne çıkıyor. 

Ayrıca Ledger'ın 2016 yılında tanıttığı işletim sistemi BOLOS (Open Ledger Operating System) da yetkin kurumlardan güvenoyu alması ile dikkat çekiyor. BOLOS, siber güvenlik ajansı ANSSI'dan CC EAL5+ aldı. Eğer güvenilir bir soğuk cüzdan arayışındaysanız, Ledger'ın Nano X modelini tercih edebilirsiniz. 

Karar vermeden önce Ledger modellerini kıyaslamak isterseniz, şirketin sitesi üzerinden bu karşılaştırmayı gerçekleştirebilirsiniz. Ledger Nano X 2.327,00 TL'lik fiyat etiketine sahip. 

 Trezor Model T

Trezor Model T renkli büyük ekranı ve gelişmiş güvenlik özellikleriyle öne çıkıyor. Ayrıca doğrudan cüzdandan işlem ve alışveriş yapma özelliği, Model T'yi rakiplerinden ayrıştırıyor. Cüzdan üzerinden kripto para satın alabilir ya da bir kripto parayı satıp başka bir kripto para alabilirsiniz.

Binden fazla kripto para desteği

Model T'nin binden fazla kripto parayı desteklediğini belirtmekte fayda var. İOS desteği bulunmayan Model T, Windows, Linux ve Android ile uyumlu çalışıyor. 

Piyasadaki en pahalı cüzdanlardan biri olan Model T, kullanışlı arayüzü ile dikkat çekiyor. Rakiplerine kıyasla geniş, dokunmatik ve renkli bir ekran sunan Model T, kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. 

Güvenlik önlemleri  

Bir PIN ile cüzdana erişmenin yanında Model T bir parola oluşturmanızı sağlıyor. Standart 12 kelimelik kurtarma sözcükleri Model T'de yerini 24 kelimelik kurtarma sözcüklerine bırakıyor. 

Şeffaflığı önceliklendiren şirket, tüm donanım özelliklerini ve yazılım kodunu açık kaynaklı bir lisans altında yayınladı.  güvenlik ve müşteri güvenini artıran şeffaflık sağlıyor. Uygulamayı iki faktörlü tanımlamayı yapılandırmak için de kullanabilirsiniz.

Bu arada Jack Dorsey'nin de Trezor ürünleri tercih ettiğini belirtelim. Trezor Model T 189 euro'ya alıcılarıyla buluşuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.