İlk kez 1972 yılında Birleşmiş Milletler İnsan Çevre Konferansı’nda konuşulmaya başlanan sürdürülebilirlik kavramı, dünyanın geleceği için tartışılan önemli konular arasında yer alıyor. Birçok kurum ve kuruluş bu konuyu odağına alan işlere imza atıyor. Türkiye İş Bankası da bu kurumlardan biri.
Bugün edindiğiniz bilgilere göre, sürdürülebilir bir gelecek hedefi doğrultusunda geliştirdiği "Geleceğe Orman" uygulaması 100 bin katılımcıya ulaştı. 39,2 milyon karbon puan topladı. İş Bankası da bugüne kadar uygulama kapsamında kullanıcılar tarafından TEMA Vakfı’na bağışlanan fidanlara ek olarak 1250 fidan bağışında daha bulundu.
Bankanın Eylül 2021’de İşCep üzerinden müşterileriyle buluşturduğu uygulamada, kullanıcıların çevreye duyarlı bankacılık işlemleri ve gündelik hayatlarındaki aktivitelerle topladıkları karbon puanlar belli bir limite ulaştığında fidana dönüşüyor.
Banka müşterileri İşCep üzerinden Geleceğe Orman’a katılarak; otomatik ödeme talimatı vermek, Bankamatik işlemlerinden sonra makbuz almamak, dijital hesap özeti tercih etmek gibi çevreye duyarlı bankacılık işlemlerinin yanı sıra bisiklete binmek, yürüyüş yapmak gibi günlük hayatlarındaki aktiviteler karşılığında karbon puan kazanıyor. Biriktirilen karbon puanların toplamı 1.000’e ulaştığında ise kullanıcılar bu puanları TEMA Vakfı’na fidan bağışı yapmak için kullanabiliyor ve TEMA Vakfı tarafından adlarına düzenlenmiş bağış sertifikalarına İşCep’ten ulaşabiliyor.
İş Bankası, Geleceğe Orman’la müşterilerinin günlük yaşantılarıyla etkileşimli şekilde daha çevre dostu bir yaşam sürmelerine de aracılık ediyor. Uygulamayla ilk üç yılda toplam 1 milyon adet fidan dikimi yapılması öngörülüyor.
"Geleceğe Orman" uygulaması geçtiğimiz Eylül ayında hayata geçirildi. Türkiye İş Bankası müşterileri İşCep uygulaması üzerinden Geleceğe Orman’a katılarak, çevreye duyarlı bankacılık işlemlerinin yanı sıra gündelik hayatlarındaki aktiviteleri karşılığında da karbon puanı kazanıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap