Sağlık ve beslenme alanlarında uzmanlaşmış küresel bir Yaşam Bilimleri şirketi olan Bayer’in dünyanın farklı ülkelerinde de yürüttüğü Girişim Hızlandırma Programı G4A’in Türkiye ayağı G4A Turkey 2022’ye başvurular başladı. Online olarak gerçekleşecek programa bu yıl; Bayer’in faaliyet gösterdiği sağlık ve tarım alanlarında dijital çözümler sunan girişimler seçilecek. Başvuracak girişimlerden; sürdürülebilir ve ölçeklenebilir bir iş modeline, yalın bir ürüne veya prototipe sahip ya da satış aşamasında olmaları bekleniyor.
Bayer yöneticileri ve mentorları tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda; programa seçilecek tüm girişimciler 100 gün boyunca online eğitim ve mentorluk desteği alırken seçilecek girişimler arasından üçüne, her iş birimi için 1 girişime, 100.000’er TL hibe desteği verilecek. Ayrıca; sunulan iş birliği imkânları ile girişimcilerin iletişim ağları genişletilerek ürünlerinin gelişimine katkıda bulunulacak. Bayer; hibe, mentorluk, eğitim ve iş birliği desteğiyle G4A Turkey Girişim Hızlandırma Programı kapsamında dört yılda girişimcilik ekosistemine 3 milyon TL’ye yakın katkı sağladı.
G4A Turkey 2022 yenilikçi çözümler arıyor
Girişimciler; sağlık ve tarım alanlarında Bayer’in İlaç, Tüketici Sağlığı ve Tarım Ürünleri iş birimlerine yönelik ürettiği inovatif dijital çözümlerle programa başvurabilecek. İlaç iş biriminin odaklandığı Onkoloji, Oftalmoloji, Kardiyoloji, Hematoloji, Kadın Sağlığı, Nefroloji, Pulmonoloji, Önleyici Tedaviler ve Biyoteknolojik Çözümler, Hücre-Gen Tedavisi (Hematoloji, Onkoloji) alanları kapsamında:
- Hastalıkların doğru-erken tanısını sağlamak ve etkili-güvenli tedaviye yönlendirebilmek amacıyla başta yapay zekâ uygulamaları olmak üzere tanı sürecini hızlandırabilen ve klinik kararları destekleyen
- Hastaların ve sağlık profesyonellerinin hayatını kolaylaştıran, bilgi akışını arttıran ve verimli iletişim kurulmasını sağlayan
- Teorik/pratik tıp eğitimlerinde ve uygulamalarında yeni teknolojilerin kullanılmasını sağlayan
- Sağlık hizmetlerine destek sağlayacak, sürdürülebilir uygulamalarla değer yaratan inovatif, teknolojik ve dijital çözümler aranıyor.
Tüketici Sağlığı için Dermatoloji, Gıda Takviyeleri, Sindirim Sağlığı, Soğuk Algınlığı alanları özelinde:
- Yaşam kalitesini arttıran
- Sağlıklı ve aktif bir yaşam sürdürülmesini sağlayan
- Bebeğin ve çocuğun gelişimini destekleyen
- Sağlık okuryazarlığının arttırılmasını amaçlayan
- Yeni nesil satış kanalları ile ürünlere erişimi kolaylaştıran
- Satış ekiplerinin verimliliğini ürettiği teknolojik çözümlerle arttıran
- Tüketicilere, hastalara ve sağlık profesyonellerine yenilikçi iletişim kanalları ile ulaşan geleceğe yön verecek girişimler bekleniyor.
Hastalık ve Zararlılarla Mücadele Yöntemleri, Tohum ve Tohum Teknolojileri, Akıllı Tarım Teknolojileri ve Gıda Değer Zinciri konusunda ürün ve hizmetler sunan Tarım Ürünleri için ise:
- Artan ve yaşlanan dünya nüfusunu daha az doğal kaynak kullanarak besleyen
- Verimliliği arttıran
- Tarımın çevresel etkisini azaltan
- Güvenilir, sağlıklı ve yüksek kaliteli gıda sağlayan inovasyon, sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm odaklı girişimler programa seçilecek.
Geçen yılın girişimleri büyük yol katetti
Bayer; 2018 yılından bu yana 25 girişimin gelişim yolculuğunda yanında oldu. Geçen yıl G4A Turkey 2021’e seçilen girişimlerden Auctifera Scientific, Amanos Endüstriyel İHA Hizmetleri, Artinton, EyeCheckup, GÖRSENTAM Tarım Teknolojileri, Tolkido ve VRFARMA; program boyunca aldığı eğitim ve mentorluk desteğiyle ilerleme kaydetti ve networklerini geliştirdi. Bu yedi girişimden bazıları satışlarını arttırdı, ilk yatırımlarını aldı, ihracatlarını gerçekleştirdi ve yurt dışına açılma kararı aldı.
Programa geçen yıl seçilen girişimciler G4A Turkey’i ve onlara neler kattıklarını anlattı:
G4A Turkey 2022’ye web sitesinden başvurabilirsiniz
G4A Turkey 2022 Girişim Hızlandırma Programı’na 20 Mart’a kadar https://countries.g4a.health/turkey/ web sitesi üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Programla ilgili detaylı bilgiye, katılım şartlarına web sitesinden ulaşabilir; ayrıca Bayer’in sosyal medya hesaplarını (Instagram, Facebook, LinkedIn, Youtube) takip edebilirsiniz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap