Fintech girişimi PennyLane, 57 milyon dolar yatırım aldı

Pennylane, B serisi yatırım turunda mevcut yatırımcıları Sequoia Capital, Global Founders Capital ve Partech'ten 57 milyon dolar yatırım aldı.
Fintech girişimi PennyLane, 57 milyon dolar yatırım aldı

2020 yılında kurulan Fransız fintech Pennylane'in Sequoia Capital'dan 2021'in haziran ayında 15 milyon euro yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Pennylane, B serisi yatırım turunda mevcut yatırımcıları Sequoia Capital, Global Founders Capital ve Partech'ten 57 milyon dolar (50 milyon euro) yatırım aldı. Şirketin 2020'den bu yana topladığı yatırım miktarı 96 milyon dolara ulaştı. 

Girişimin faaliyet alanı 

Pennylane'in kalabalık bir kurucu ekibe sahip olduğunu hatırlatalım. Girişimin kurucu ekibi Alexandre Roquoplo, Arthur Waller, Edouard Mascré, Félix Blossier, Quentin de Metz, Quentin de Metz, Tancrède Besnard, Tancrède Besnard ve Thierry Déo'dan oluşuyor.

Pennylane, şirketlerin bankacılık, satın alma, satış gibi tüm finansal verilerini merkezileştiriyor. Böylece  yöneticilerin mali durum hakkında eksiksiz bir içgörüye sahip olmalarını sağlıyor. Söz konusu verilere, nakit yönetimi konusunda şirketin muhasebecisi de erişebiliyor.  Bu nedenle Pennylane'in finansal bir hizmet sağlamanın yanında muhasebe hizmeti de sunduğunu söyleyebiliriz. 

Son yatırım turundan bu yana platformda yapılan geliştirmeler, ürünü muhasebeciler için uçtan uca bir yazılım çözümü olarak konumlandırırken, şirketlerin yönetici kademesi için karar verme süreçlerinde etkin bir araç haline geldi. 

Öne çıkan veriler

Şirketin iki yıl içinde yüzlerce muhasebe şirketi ve binlerce şirket tarafından tercih edildiğini belirtelim. Müşteri tabanını genişleten Pennylane, son altı ayda yüzde 98 büyüme kaydetti. Bu büyümede platformu müşterilerine tavsiye eden muhasebecilerin de etkisi büyük. Son 6 ayda muhasebecilerinin tavsiyesi üzerine Pennylane kullanan şirketlerin sayısı yüzde 22'den yüzde 81'e yükseldi. 

Girişimin gelecek planları

Şirket Avrupa'nın lider finansal işletim sistemi olmayı hedefliyor. Özellikle Stripe, Payfit, Qonto, Zoho ve Sellsy ile kurduğu entegrasyonlar ile dikkat çeken girişim, 2023'te İspantya ve Almanya'ya açılmayı planlıyor. Girişimin şirketler için finansal hizmetlerin toplandığı tek bir araç olarak konumlanmak istediğini ekleyelim.

75 kişilik teknoloji ve ürün ekibinden güç alan girişimde toplamda 180 kişi çalışıyor. 2022 süresince bu ekibe 200 kişi daha eklenmesi hedefleniyor. Şirketin ekibi büyütürken yazılım, veri ve ürün departmanlarına ağırlık vereceğini belirtmekte fayda var. Bu arada şirketin ekipleri oluştururken uzaktan çalışmayı önceliklendirdiğini de ekleyelim. Uzaktan çalışma kültürüyle birlikte 2021'de işe alınan yazılım ekibi ağırlıklı olarak İspanya, Almanya ve Romanya'da bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.