Teknoloji her geçen gün daha da ilerliyor ve bir süre öncesine kadar sadece kitaplarda okuduğumuz, filmlerde izlediğimiz hemen hemen her şeyin gerçek olmaya başladığı bir dünyaya doğru evriliyoruz. Bu kapsamda SpaceX'in üç eski mühendisi tarafından hayata geçirilen bir girişim olarak karşımıza çıkan Parallel Systems da oldukça dikkat çekiyor, zira şirket, otonom elektrikli trenler üretiyor.
Şirket aslında bugün gizli moddan çıktı, ancak şimdiden yatırımcıların dikkatini çekerek 49,55 milyon dolar yatırım aldı bile. Seri A tur, Anthos Capital tarafından yönetildi; tura Congruent Ventures, Riot Ventures ve Embark Ventures gibi şirketler katıldı.
Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Matt Soule, yeni yatırımı, çoğu yazılımla ilgilenecek yaklaşık 60 mühendisi işe almak için kullanacaklarını belirtiyor. Şirketin merkezi Los Angeles'ta bulunuyor. Soule şirketi John Howard ve Ben Stabler ile birlikte kurdu. 3,6 milyon dolarlık tohum yatırımı da dahil olmak üzere girişim, bugüne kadar 53 milyon dolardan fazla yatırım aldı.
Eski SpaceX, Google ve Tesla mühendislerinden oluşan Parallel Systems, Amerikan denizcilik endüstrisini daha yeşil ve daha verimli hale getirecek otonom ve elektrikli yük vagonları geliştirmeyi hedefliyor. Parallel Systems'ın teknolojisi, geleneksel dizelle çalışan lokomotiflerin pille çalışan yük vagonlarıyla değiştirilmesi üzerine kurulu. Şirketin tren modelinde, her tren vagonu kendi kendine çalışıyor ve gerektiğinde diğer vagonlardan ayrılabiliyor; hatta diğer vagonlarla birleşebiliyor. Teoride, bu otonom olarak parçalanma ve gerektiğinde yeniden birleştirme yeteneğinin, trenlerin manuel olarak yeniden düzenlendiği ve yeniden yönlendirildiği istasyon değiştirme ihtiyacını azaltacağı iddia ediliyor.
Trenlerin karbon ayak izini önemli ölçüde azaltacağı öngörülüyor. Parallel Systems'ın trenlerinin, ABD'deki tüm sera gazı emisyonlarının yaklaşık yüzde 7'sini oluşturan kamyon taşımacılığı emisyonlarını azaltabilme yeteneğine sahip olacağı belirtiliyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap