İspanya, girişimciler ve yatırımcılar için vergi muafiyeti yasasının taslağını onayladı

Bakanlar, bu yasa ile hisse senedi opsiyonu geliri üzerindeki vergi muafiyetini yılda 12 bin eurodan 50 bin euroya yükseltmeyi kabul etti.
İspanya, girişimciler ve yatırımcılar için vergi muafiyeti yasasının taslağını onayladı

İspanya kabinesi, girişimciler ve yatırımcılar için bir dizi vergi indirimi içeren yasanın taslağını onayladı ve ülkeyi girişimciler için daha çekici hale getirmek amacıyla yeni bir yasa tasarısının parçası olarak iş kurma sürecini basitleştirdi. Startup yasası olarak bilinen mevzuat, bürokrasiyi azaltacak, İspanya'da yeni kurulan şirketlere yatırım yapmayı ve bunlara yatırım yapmak için girişimlerin ve yatırımcıların önündeki bürokratik engelleri kaldıracak.

Ekonomi Bakanı Nadia Calvino haftalık kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, startup'ların yeni dijital ekonominin temeli olduğunu, yüksek vasıflı işler yarattıklarını ve yüksek büyüme potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Calvino, kayıt ücretlerinin kaldırılacağını ve yeni şirket kurma gereksinimlerinin kolaylaştırılacağını da sözlerine ekledi.

İspanya şu anda Dünya Bankası'nın iş kurma kolaylığı sıralamasında Avrupa'daki en düşük puanlar arasında, 97. sırada yer alıyor.

Bakanlar, bu yasa ile hisse senedi opsiyonu geliri üzerindeki vergi muafiyetini yılda 12 bin eurodan 50 bin euroya yükseltmeyi kabul etti. Taslak ayrıca, vergilendirmenin, hisse senetleri satıldığında veya şirket halka açıldığında, ödeme tarihine kadar ertelenmesini de öngörüyor. Vergi önlemleri arasında, dört yıl boyunca Kurumlar Vergisi ve İspanya vatadandaşı olmayanlar için Gelir Vergisinde yüzde 25'ten yüzde15'e düşen bir indirim yer alıyor. Bu da büyük bir engelin üstesinden gelmeyi amaçlıyor, çünkü girişimciler genellikle ilk yıllarında gelir elde etmeye odaklanmıyor.

Bunlarla birlikte yeni veya yakın zamanda kurulan şirketlere yapılan yatırımlar için indirilebilecek azami tutar da yılda 60 bin eurodan 100 bin euroya yükseltildi. Bakanlar tarafından kabul edilen taslağa göre yeni kurulmuş bir şirketin değerlendirilme süresi uzatıldı.

Taslak tamamen yasalaşana kadar belirli maddelerin değişme olasılığı bulunuyor. Yasanın, 2021'in son günlerinde onaylanması beklense de bu sürenin birkaç ay daha sarkma ihtimali var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.