IDC, Asana için hazırladığı "Business Value of Asana Report" başlıklı bir rapor yayınlandı. Bu raporda, Asana'nın şirketlere kazandırdığı verimlilik ölçümleniyor. Raporda IDC, Asana'nın şirketlere 100 günlük kullanıcı başına yıllık ortalama 341 bin 900 dolar olarak değer kazandırdığını açıkladı. Buna ek olarak rapor, Asana kullanımının ortalama üç yıllık yatırım getirisinin yüzde 437 olduğunu öne çıkarıyor.
Kurumlar Asana kullanmadan önce yüzde 42'lik bir iş yoğunluğu sahipken, Asana kullanımı ile çalışanların iş yoğunluğu yüzde 27 seviyesine iniyor. Bu noktada Asana'nın kurumlara iş yoğunluğunu azaltmada yüzde 35'lik bir fayda sağladığını söyleyebiliriz. Yaratıcı ve yenilikçi iş üretimi de Asana ile yüzde 24'ten Yüzde 42'ye ulaşarak yüzde 79'luk bir artış gösteriyor. Başka bir deyişle, şirketler kreatif çalışmalarda yüzde 79 daha fazla zaman kazanımı elde etmiş oluyor.
Araştırmaya katılanlar, Asana'nın toplantıları daha verimli hale getirdiğini ve toplantıların daha kısa sürede sonuçlandığını bildirdi. Asana kullanan kurumlarda; toplantılarda harcanan zaman azalırken, daha az genel toplantı düzenleniyor ve gerçekleştiğinde ise çalışanlar daha değerli toplantılara katılmış oluyor.
Asana ile kullanıcı başına haftada gerçekleşen toplantı sayısı yüzde 18 seviyesinde azalırken, yönetime dayalı işlere ayrılan vakit de yüzde 34 oranında düşüş gösteriyor. Aynı şekilde e-posta gönderimine ayrılan vaktin de haftalık olarak yüzde 33 oranında düştüğünü belirtelim. Son olarak bir kullanıcının şirketiçi bilgileri aramak için harcadığı zamanın haftalık olarak yüzde 55 oranında azaldığını ekleyelim.
Asana öncesinde kullanıcıların bilgi arama, e-posta ve yönetim görevlerine haftalık olarak 23 saat ayırması diikkat çekiyor. Asana'nın gündelik kullanıcıları ise bu görevlere ayrlan zamanı haftalık olarak 14.3 saate düşürmeyi başarıyor. Bu da görevlere ayrılan vaktin haftalık olarak yüzde 38 azaldığını gösteriyor.
Asana'nın proje sürelerine etkisine bakıldığında ise 7.5 hafta olan sürenin 6.5 haftaya düştüğünü görüyoruz. Bu da ekiplerin proje süreçlerini yüzde 13 hızlandırıyor.
Rapordaki verilere göre Asana yüzde 62 olan zamanında proje teslimi oranını yüzde 84'e taşıyor. Böylece Asana'nın yüzde 34 daha fazla zamanında proje teslimi sağladığını görüyoruz.
Rapora göre Asana yüzde 42 daha hızlı iş süreci yönetimi sunuyor. 6.1 haftayı, 3.6 haftaya düşürmek gerçekten ekipler ve kurum için ciddi bir verimlilik artışı yaratıyordur. Buna ek olarak raporda Asana'nın yüzde 5.5 daha fazla net üretkenlik sağladığı belirtiliyor.
Son olarak Asana'nın yüzde 72 daha yüksek çalışan memnuniyeti sağlarken, müşteri memnuniyetini de yüzde 11 oranında arttırdığını belirtelim. Raporun tamamını incelemek isteyenler, tamamına erişmek için Asana'nın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap