Siemens, elektrikli araç konusunda yaptığı satın almalarla dikkat çekiyor

Bu yıl iki satın almayla gündeme gelen Siemens, bu satın almalara yaklaşık 1,5 milyar dolar harcadı.
Siemens, elektrikli araç konusunda yaptığı satın almalarla dikkat çekiyor

Dünya nüfusundaki artış ulaşım sorununu da beraberinde getiriyor. Trafiğe çıkan araç sayısı her geçen gün artıyor. İçten yanmalı motorlara sahip araçlar, çevreye oldukça zarar veriyor. Bu durum çevre kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Dolayısıyla şirketler araç performansı için farklı enerji kaynaklarına yöneliyor. Bu alternatif enerji kaynaklarının en başında elektrik geliyor. Yani elektrikli araçlar... 2030 yılına kadar çoğu hafif hizmet aracı olmak üzere, Dünya'da 228 milyon elektrikli araç bulunacağı öngörülüyor. Elektrikli araçların yaygınlaşması ile elektrikli araç şarj istasyonları da dünya geneline yayılmaya başladı. 

Allied Market Research tarafından yayınlanan rapora göre, elektrikli araç şarj sistemleri sektörü 2020'de 4,26 milyar dolara ulaştı. Sektörün 2030'a kadar 42,62 milyar dolar üretmesi bekleniyor. Bu konuda Kuzey Amerika'nın ön plana çıkacağı düşünülüyor. Ayrıca Avrupa’nın 2025 yılına kadar 1,3 milyon araç şarj istasyonuna ihtiyacı olduğu biliniyor ve 2030 yılına gelindiğinde ise bu ihtiyacın, yaklaşık 3 milyona ulaşması bekleniyor. 

“Elektrikli araçları en sürdürülebilir şekilde şarj etmek istiyoruz" dürtüsüyle yola çıkan Siemens, elektrikli araç şarjı konusunda oldukça iddialı adımlar atıyor. Şirket, bu yıl iki satın almayla gündeme geldi. Akıllı Altyapılar (Smart Infrastructure - SI) bölümündeki büyümeyi hızlandırmak için elektrikli araç şarjı ve bina yönetimi yazılımına 648 milyon dolar harcadığını açıkladı. Bir taraftan Siemens bu sene 700 milyon dolara ABD'li elektronik tedarik platformu Supplyframe satın aldı. 

Şirketin 56 yıldır bu işle ilgilendiğini söyleyen yönetim kurulu üyesi Matthias Rebellius, Siemens'in elektrikli araçlar konusunda adım atmasının önemli hale geldiğini belirtiyor. Yaptıkları yatırımlarla şirketin bu konuda hızlı büyümek istediğini sözlerine ekliyor. Bir taraftan bir sonraki satın almalarda kullanmayı planladıkları bütçeyle ilgili net bir yorum yapmaktan kaçınıyor. 

Siemens'in (SI) bölümü, İsviçre'de yer alıyor ve şirket dünya çapında 70 bin kişiyi istihdam ediyor. Hedefi, orta vadede gelirini yüzde 4 ila yüzde 6 oranında artırmak. Böylece piyasa içinde yer alan ABB, Schneider Electric, Honeywell ve Johnson Controls gibi rakiplerini geride bırakmak istiyor. Siemens, buradan elde ettiği gelir payını 2025 yılına kadar yaklaşık yüzde 10'a çıkarmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.