Microsoft, siber güvenlik firması RiskIQ'yu satın aldı

Microsoft, fidye yazılımları ve diğer siber saldırıların artması nedeniyle şirketlerin kendilerini daha iyi korumalarına yardımcı olmak için siber güvenlik firması RiskIQ'yu satın aldığını duyurdu.
Microsoft, siber güvenlik firması RiskIQ'yu satın aldı

Microsoft, fidye yazılımları ve diğer siber saldırıların artması nedeniyle şirketlerin kendilerini daha iyi korumalarına yardımcı olmak için siber güvenlik firması RiskIQ'yu satın aldığını duyurdu. RiskIQ, Microsoft'un kendi bulut hizmetleri, AWS, şirket içi sunucuları ve tedarik zinciri saldırılarında çok çeşitli siber saldırılara karşı yönetim araçları ve tehdit istihbaratı sağlıyor.

Aslında satın almanın miktarı açıklanmadı, ancak Bloomberg'e göre Microsoft'un bu satın alma için 500 milyon dolardan daha fazla bir miktar ödediği düşünülüyor. 

RiskIQ'nun yazılımı, kuruluşların çeşitli bulut sağlayıcılarında yürütülen işlemler de dahil olmak üzere tüm ağlarını izlemelerine olanak tanıyor; işletmelerin potansiyel riskleri anlamasına ve hafifletmesine yardımcı oluyor. 2009 yılında kurulan bulut tabanlı RiskIQ yazılımı, ağlar ve cihazlar arasındaki güvenlik sorunlarını tespit ediyor ve şirketin müşterileri arasında Box, BMW, Facebook ve American Express gibi şirketler yer alıyor.

Microsoft, RiskIQ'yu kendi güvenlik tekliflerine nasıl entegre edeceğine dair bir açıklama yapmadı, ancak şirketin RiskIQ'nun yazılımını Microsoft 365 Defender, Microsoft Azure Defender ve Microsoft Azure Sentinel'e entegre etmesi bekleniyor. 

RiskIQ kurucusu ve CEO'su Elias Manousos kaleme aldığı blog yazısında, global topluluğun yükselen siber saldırılara karşı savunmasını sağlamak için Microsoft ile güçlerini birleştirdikleri için mutlu olduğunu söyledi. 

Satın alma öncesinde RiskIQ, yatırımcılardan 80 milyon dolardan fazla yatırım almıştı. Şirket, geçtiğimiz haziran ayında gerçekleşen 15 milyon dolarlık D Serisi yatırım turunda aldığı parayı, ulusal çözümler geliştirmek amacıyla, şirketin yazılımının altyapıya entegrasyonunu kolaylaştırmak için kullanacağını açıklamıştı. RiskIQ, global olarak Fortune 500 şirketlerinin yüzde 30'una hizmet ettiğini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.